Loitme on rahvusvaheliselt tunnustatud koori- ja koolimuusikapedagoog, kelle meisterliku juhendamise tulemusena on Ellerhein võitnud hulga rahvusvahelisi konkursse. 2004. aastal võttis Loitme Los Angeleses vastu maailma ihaldatuima heliplaadipreemia Grammy.


Pikki aastaid on ta olnud Inglise Kolledži muusikaõpetaja ja Eesti üld- ja koolinoorte laulupidudel laste- ja naiskooride juht ja üldjuht. Tema sajad, võib-olla ka tuhanded õpilased tunnevad teda perfektsionistina, kes annab ise maksimumi ja nõuab sama ka teistelt. Just tema rangus on viinud Ellerheina maailmas ühelt võidult teisele.


Ekstsentrilisus kajastub ka tema teravates ütlustes, mis on liikvel lausa linnalegendidena. Pole ime, kui ta ütleks näiteks: “Ära seisa seal sellise näoga, nagu vihmavari oleks kõhus lahti läinud!” või: “Ärge laulge nagu tiisikushaige konn supis!”


Pidulik Aasta Muusiku kontsert toimub Tallinna Lauluväljaku Klaassaalis pühapäeval, 11. jaanuaril kell 15, kontserdist teevad otseülekande Vikerraadio ja Klassikaraadio.