Määravaks sai eelmisel kevadel gripiga loetud äärmiselt sütitav intervjuu teenekast taliujujast 80aastase vanahärraga, kes kinnitas, et alates suplustega alustamisest pole ta kunagi haigeks jäänud. Tekitas kadedust ja soovi järele proovida. Külmas vees taanduvad kõik mõtted miinimumi – jääb alles hingamine, horisont ja liuglevad käed-jalad. Veest väljas tõmbab see vaakum end jälle täis – pea täitub mõtetega ning taastuva vereringega kehaosad tunduvad hetkeks olevat rohkem elus kui kunagi varem. Elus olemise tunne. Täiesti legaalne narkootikum.

ETENDUS „MONUMENT“


(Lavastaja Priit Võigemast.) Nutsin naerupisaraid ja hetk hiljem siplesin stseeni ebamugavusest enda toolil. Fantastiline etendus. Kiirustage, seltsimehed, see ei jää Kinoteatri kavva igavesti.

ELAV KUNST


2019 lisandus Tallinna kaks väga head vaimutoidurestorani – Fotografiska Telliskivisse ning Kai Noblessnerisse. Mõlemad tulid, nägid, võitsid. Nagu sõõm värsket õhku. Kui nende näitused on vaadatud, siis tasub teha üks päevareis Helsingisse, kus on võimalik värsket kunsti nautida väga laial skaalal. Amos Rex, Ateneum, HAM, Kiasma, EMMA, Taidehalli on need suuremad kunstisaalid, kus igale maitsele on võimalik mõni huvitav näitus leida. Mul on ka kaks pisemat lemmikkohta, kus näidatakse tihti Soome värsket kunsti – Didrichsen ja Helsinki Contemporary. Mis muud kui mugavad tossud jalga ja kunstikilomeetreid mõõtma.

GOODREADS


Tänapäeva lugemispäevik või hoopiski sotsiaalmeedia raamatukoidele? Kes loeb, mida loeb, millal loeb?