Rootsi SoundCloudi-räpi, kunsti- ja moerühmituse Drain Gang põhimehe Benjamin ­Thage Dag Reichwaldi ehk Bladee kolmas mixtape-album „EXETER“ ilmus isolatsioonikevade kõrgpunkti aprilli algusse ühtaegu ajastundlikult letargilise ja leebelt ärgitava digisutsakana.

Koos Stockholmi teise suunanäitaja-kamba Sad Boys Entertainment juhist produtsendi Gudiga (tuntud ka räpparinimega Yung Lean) Gotlandi saarel veedetud nädalases keskendumislaagris meisterdatud leierkastist kõlab napilt 18 minuti jagu viisisööstukesi, rütmimänge ja mantralikult korduvaid vokaalfraase. Võrreldes varasema esitusmaneeriga ei viska Bladee enam sama innukalt emoräpi üksiklase poose, vaid stiliseerib suured teemad, nagu õnn ja armastus, oma Sad Boys Geari rõivabrändi loovjuhi positsiooni väärilisteks autocroon’itud mikro­motiivideks. „EXETERI“ jooks on uljalt läbematu: psühhedeelselt virvendavale introle „Mirror (HYMN)“ saabub kiirelt sillerdav vaheldus Drain Gangi kaaslasest ECCO2Ki „WONDERLANDiga“, ning „RAIN3OW STARS (LOVE IS ALL)“ kergitatud eufooriatase saavutab peagi keemispunkti „EVERY MOMENT SPECIALi“ korduvfraasides.

Bladee ja Gudi paigutavad popmuusika reeglid võluva järjekindlusega näilise korralageduse teenistusse, jäädes aga alati ülimalt teadlikuks gängieetosest ja oma brändi tarbijast. „EXETERi“ unelmate püüdmise missioon ei rihi suuri selgitusi ega paisutatult katartilist finaali. Piisab metronoomi märguandest, mis miksteibi nii sisse juhatab kui ka lõpetab.