Arvan, et esindustasu vääriks presidendi abikaasa oma esindusfunktsioonide täitmiseks vaid presidendi valitsemisperioodil. Esindustasu maksmine abikaasale aga põhjendusel, et too ei saa enam jätkata oma endist tööd, sest peab täitma riigipea kõrval esindusfunktsioone, ei ole tõsiselt võetav. Kas Ingrid Rüütel istub Arnold Rüütli presidentuuri ajal kodus, käed rüpes, ja ootab raugelt järjekordset välisriigi delegatsiooni? Kus sa sellega, proua Rüütel sai oma folkloristika-alaste tööde eest viimati rahvakultuuri sihtkapitali preemia ning tema tulemusrikas teadlasetegevus ei näita raugemise märke. Ei kujuta ette, et Ingrid Rüütel ütleks oma erialasele tööle hüvasti ka pärast abikaasa presidentuuri lõppu.

Erinevalt Ingrid Rüütlist pole Helle Meri pensionärieas, ta on alles 56. Helle Meri alustas kunagi üsna paljutõotava näitlejana ja ma ei näe takistust, miks ta ei saaks ka nüüd näitlemisega elatist teenida. On selline tegevus Kadrioru etiketiraamatu järgi talle keelatud? Ei sobi ekspresidendi abikaasa rolliga kokku? Või lihtsalt mugavus? Come back pärast 14aastast lavapausi oleks igal juhul küünlaid väärt.

Aga kui presidendiks saab Vilja Savisaar … Kas arvate, et Edgar Savisaar rahuldub esindustasuga ja unustab oma varasema töö ehk poliitika?