Palju õnne, Leslie, "Film" on Areeni aasta album 2008!
Hurraa!!!

Oled sa meie valikuga nõus? Oled sa üllatunud? Oled sa rõõmus? Või mis?
Ikka rõõmus, miks ma siis rõõmus ei peaks olema? Selles mõttes ka, et Eks­press on minu arust kõige arvestatavam ekspertarvamus, mida võiks usaldada, või mis tundub päris. Üks asi on rahvaküsitlus, teine asi aga mingite inimeste arvamus, kes ja mis mulle korda läheb. Seeläbi on Ekspressi tunnustus muidugi eriti väärtuslik.

Mis Hu?-l parajasti uudist on?
Üritame natuke puhata. Viimase poole aastaga sai antud oma 50 kontserti, mis on meie - või vähemalt minu jaoks ikka räigelt palju. Ma ei ütle, et ma olen tüdinud, aga kogu sellest plaadiga kaasnenud melust tahaks korra puhata. Et kas või uuele materjalile keskenduda.
Umbes veebruaris plaanime teha "Filmi" afterparty. Lõpupeo. Meil ju plaadiesitlust kui sellist ei toimunudki - asi läks nii ruttu käima ja suure kella külge, et ei jõudnud. Teeme ühe päris oma peo.
Ja vist kunagi varakevadel tuleb esimene uus singel. Esimesed lood on juba ka töös.

Kas sul on kõrvade vahel pilt juba olemas, milline Hu? uus materjal olema hakkab?
Ei ole üldse. Üritan mitte mõelda sellele. Et ei oleks seda teise albumi, teise filmi sündroomi. Et ei tekiks krampe. Proovin selle "jama" ära unustada.
Palju juppe, tekste, mõtteid on olemas. Eks vaatame, mis tulema hakkab ja omal jala käima paneb. Bändil on küll live'idega tulnud tunnetus, et kuhu võiks suunda hoida, aga seda on väga raske sõnadesse panna. Jah, õhkõrn tunnetus on.

Mis tähendab, et sa siis ei mõtle, et kas a) proovid teha tingimata samasugust värvilist ja universaalset koduperepoppi või b) proovid tingimata samasugusest värvilisest koduperepopist ­eemale hoida?
Üldse mitte. Lahe oleks, kui kõik tuleks samamoodi läbi juhuslikkuse nagu esimene plaat. Proovin vaba olla, et ei hakkaks mingeid nišše täitma või tellimustöid tegema, stiilis, et sellised lood läksid hästi, et peaks nagu veel selliseid tegema. Jumala eest, sooviks selliseid olukord vältida.

Areeni aasta albumid on olnud ikka kodumaised: Chalice, Eplikud, nüüd Hu?. Samas on kõik need plaadid ka päris hästi müünud. Tekib tunne, et seda palju räägitud suurt veelahet kriitikute ja laia publiku maitse vahel nagu ei ole. Või mis sina arvad?
Küll on küsimus. Kui ma loen näiteks n-ö delfi-kommentaare meie ­lugudele, et mida inimesed arvavad meie lugudest; mis neile korda lähevad, mida nad ­kuulavad ja ostavad, siis nende arusaam ja vaatenurk neile lugudele on absoluutselt teine kui meie oma. Hoopis teistmoodi saavad aru. Samas melomaanide ja ekspertide arvamusi lugedes - nemad tabavad ja jagavad nagu täpselt ära. Aga meeldib mõlemale liinile. Ja eks see ole edu võti, minna peale mõlemale liinile. Aga seda ei oska ette programmeerida, see tuleb juhuslikult. Ma nüüd ei tea... kas ma vastasin su küsimusele?

Mmm, ütle siis palun selge kõlava häälega, et inimesed, kellele meeldis Hu? plaat, võiksid proovida tutvuda ja kuulata ka teisi plaate, mis on Areeni aasta albumi tabelisse jõudnud!
Nojah, võiks vist küll nii öelda jah.

Tänan. Aga millised on sinu enda lemmikplaadid või tähtsamad sündmused muusikas lõppeval aastal?
Viimane aasta on olnud minu jaoks nii intensiivne ja ajule nii räigelt koormav, et olen ise suutnud minimaalselt midagi tarbida. Laividest tuleb meelde Massive Attack. See oli mõnus, võib-olla nautisin "valgusšõud" isegi rohkem kui muusikat, mida olen elu jooksul nii palju kuulanud, et ajab üle. Jõle hea tunde jättis see kontsert.
Mis on lemmikalbum? Esimese mürtsuga ei oska midagi öelda. Esiteks ei tule meelde, teiseks ostan muusikat ainult singlite kaupa. Pikki CDsid pole vist see aasta üldse ostnud. Üksikud lemmiklood on, aga plaate ei oska ausalt öelda - pea on pilpaid täis. Olen ise liialt sündmuste keerises olnud.
2008. aasta kohta võin ma endale julgelt kuhugi tätoveerida, et on olnud kõige sisutihedam ja tähenduslikum aasta minu elus pärast sündi. Ei mäleta, et varem oleks selline küte peal olnud.

Aitäh, head aastalõppu ning ­tervita ja õnnitle ka ülejäänud ­Hu?-d!
Tänan, teile ka!