Eestlased on puudu

Eestist ei ole Selarónil veel ühtegi plaati. “Nende maadega on raske,” ütleb kunstnik ise. “Teie kandist, Eestist, Lätist ega Leedust siin just palju rahvast ei käi.” Meilt, esimestelt tema haardesse sattunud eestlastelt, ta keraamilist kunstikillukest just otse ei nõudnud, aga eks me ridade vahelt saime vihje kätte. Kui kellelgi on tahtmist, pange aga posti:

Jorge Selarón
Rua Manoel Carneiro 24-Lapa
Rio de Janeiro-RJ
CEP: 20021-360
Kunstnik lubab vastutasuks saata foto, kuidas uus plaat sobitub tema hiiglaslikku igimuutuvasse kunstiteosesse.
Kunst keset joodikuid, tudengeid ja boheemlasi

Selaróni kaunistatud trepp asub Rio suurimas peorajoonis Lapas. Igal reede õhtul kammib selle väikese linnaosa tänavaid umbes 50 000 inimest: vähesed kohalikud, kes lagunevates maalilistes majades veel elada suudavad, tudengid, turistid, politseinikud, transvestiidid, prostituudid – jumala looma­aed tema värvikirevuses. Igas majas on mõni baar, kohvik või ööklubi; aasta ringi toimub siin iga päev mõni kontsert või pidu.
Suvalise maja rõdu on lahti, ­serva peal kõõlub mõni DJ võimsa helisüsteemiga, mis kaigub paarisaja meetri kaugusele, kus järgmise tänavapeo mürafoon tema audio-territooriumile piiri seab. Rahva seas sõeluvad sajad suhkruroo- või kaktuseviina müüjad, ja paistab, et alkoholi läheb siin kandis palju.