Mis on su lemmik-poplaul hetkel?

On üks naljakas tantsulugu, kus on koledad süntesaatoripasunad ja lauldakse 80ndatest... Calvin Harris? Panen kirja. Ja siis see – kuula... (torust kostab Alex Gaudino ja Crystal Watersi “Destination Calabria”)... fantastiline! Selle video ajab mind hulluks! Siis see valge näoga tüdruk, kellel hiljuti oli suur hitt koos ühe hästi pika DJga, Sophie-Ellis Bextor. Tema uus lugu pole muidugi miskit erilist, kuid refräänis toimub vokaaliga midagi mõnusalt veidrat, mis mulle täitsa meeldis.

Ma kuulangi peamiselt pop- ja tantsumuusikat. Ning briti räppi – see on hästi toores ja omamoodi huvitav.

Rock-muusikat ma tavaliselt väldin. Ma olin ju PiLis! Meil oli selline naljaga pooleks manifest, et me vihkame rock’i ja soovime, et rock oleks surnud. Ainus, kes mulle meeldis, oli The Who. “Quadrophenia” on üks m u kõigi aegade lemmikalbumitest.

Mulle antakse pidevalt nõu, et ma pean nägema seda või teist uut bändi, aga ma ei kuule seal midagi, mida ma poleks ise palju paremini juba ära teinud. Ausalt! Ja pole ka ime. Klassikalise muusika kuldne periood oli Mozarti ajal, eks? Just siis sai kuulda ­tõesti fantastilist klassikat. Rock’i ja souli jaoks olid kuldsed ajad 60–70ndatel. ­Noored bändid mängivad vanade reeglite ­järgi ja ükski neist ei ole sama hea kui The Who.

Sul on MySpace’is 0 sõpra ja sa teatad seal, et sa ei soovi neid ka. Miks?
Keegi tegi MySpace’i minunimelise lehekülje. Tal oli seal väga palju sõpru, ta oli palju edukam kui mina! Me saime temaga kokku ja mina, kes ma põhimõtteliselt vihkan MySpace’i, ütlesin talle, et lõpeta see asi ära, anna mulle mu nimi tagasi ja ma luban, et ma alistun MySpace’ile.
Nüüd on mul seal siis lehekülg. Mille alguses on viisakalt kirjas, et me ei soovi mingeid “sõpru”. Sõber on minu jaoks inimene, kellega ma joon teed, jagan leivatükki, aitan, kui ta hädas on – selline on sõber.

Kuid ma ei imesta, miks bändidele MySpace meeldib. Nende jaoks on see ju isereguleeruv kontaktide andmebaas – nii suure baasi kogumiseks kulus varem sadu tuhandeid naelu – seal on see aga tasuta! But I don’t give a fuck. Minu meelest on see lapsik.

Palju sul päriselus sõpru on?

Hetkel umbes pool tosinat.
Mu esimene parim sõber oli pangaröövel. Ronnie oli ta nimi. Ta sattus oma tegudega telekasse, “Crime­watchi”, ja pärast seda hakkas korralikuks. Viimati, kui teda aastaid tagasi nägin, elas ta tänaval. Ma hakkasin nutma, kui teda nägin. Ronnie oli muide mees, kes kinkis mulle mu esimese basskitarri. Ma ei mäletagi, kas ta oli selle varastanud või käisime koos poes ostmas.

Ja järgmisel nädalal korraldab teine sõber, kes hakkas usklikuks ja kadus vahepeal aastakümneteks ära, suure sõprade kokkutuleku. Mu vanadel semudel on praeguseks kõigil legaalsed töökohad. Osa tegutsevad juveeliäris, mitmed sõidavad taksot. Tead – olla Londonis musta takso juht on fantastika! Nad küll keelduvad seda üles tunnistamast, aga musta takso juht Londonis teenib rohkem kui arst!

* money shot – filmitööstuse terminoloogias teatav pauk, millega tavaliselt lõpevad pornofilmide stseenid.