Teos portreteerib üht Eesti rahvuslikku aaret, tuletorni, koos tema väiksemate õdede-vendade – tulepaakide, päevamärkide ja kaituledega.

Tuletorn kui teejuht, elupäästja ja kohamärkija on filosoofiline sümbol, rääkimata tema arhitektuurilisest ja ajaloolisest väärtusest. Autor on pannud oma piltide kõrvale kirja põnevaid fakte, mida ta on aja jooksul tornide kohta teada saanud, lisaks mõned tähelepanekud ja mõttekillud. Näiteks on ta välja uurinud, et tuletorn oleks peaaegu tõstetud meie riigivapile, kolme lõvi kohale…

Kui peetaks tuletornide meistrivõistlusi, küll meile siis medaleid sajaks! Raamatu tõsisel kaanel olev Keri tuletorn üks ainulaadsemaid maailmas (miks, seda lugege raamatust). Muide, vitstega kokku tõmmatud torn vajab ruttu abi, sest on tõsises hävimisohus.

Raamat on teretulnud juhatajaks merel seilajale või maal elamuste otsijale, kuna piltide kõrval on täisnimetusele lisaks ka koordinaadid. Lisaks leiate kõik teoses portreteeritud meremärgid. Lisatud on ka kaart, kus tuletornid peal nii nimepidi kui ka raamatulehekülgede järgi.

Kuivõrd tekstid on paralleelselt kahes keeles (inglise keelde tõlkis need Reet Grosberg), siis on raamat suurepärane visiitkaart meie riigile, hea teejuht turistile, sobib ka suveniiriks kaugele sugulasele. Raamatu kujundas Anneliis Aunapuu.