Lugege ka „Eesti novell 2020“ arvustust.

Minu kommid


Mis inspiratsioon? Kommid sisse, sõnad välja! Karamell keele all, tulevad parimad mõtted: kui ei mõju, tuleb suurendada doosi. Kommid on elulisel kohal nii mu menüüs kui lugudes, praegu trein Oravakeste jõul aabitsat ja uusi Piia Prääniku jutte. Muuseas, peagi on ilmumas vene geeniuse Grigori Osteri lasteraamat „Kommisömiootika“. Tüvitekst! Olge valvel!

Minu naised


Keskmiselt kord kuus tabab mind uue autori vaimustus ja algab sõge menetlemine. Viimasteks ohvriteks on naised ja Toved: Tove Janssoni kirjakogumik „Letters to Tove“ ja Tove Ditlevseni lapsepõlve­triloogia. Lisaks Helen Simpson, Ágota Kristóf, Siri Hustvedt, Fleur Jaeggy. Marss lugema, väärt kraam!

Minu Amsterdam


Pendeldan Amsterdami ja Tallinna vahet viimased 15 aastat ja olen mõlema fänn. Liikumine hoiab värskena, ambivalentsus ja uus ruum toidab meeli. Lisaks hollandi keel, mida laimatakse alatult koledaks, tänu sellele on meil Viplala ja härra Blom! Praegu tõlgin hollandi keelest raamatut ühest vingest tüdrukust tuletornis.

Lennujaamad


Lennates avaneb mul kolmas silm ja pähe imetakse head mõtted. Olen lennukis mitu raamatut valmis treinud, teen õhus otsuseid ja viin neid maa peal täide. Kunagi sündisid nii „Lennujaama lutikad ei anna alla“, praegu leiutan sõidus olles lõbusaid ja räpaseid novelle täiskasvanutele. Sobivad ka rongid.

Elukad


Rebased, pesukarud, oravad, siilid, minu inimesed ja muud loomad. Tuju läheb otsekohe heaks, rebane päevas hoiab värskena (sobib ka YouTube). Lisaks raamatusoovitus: George Saunders ja „Fox 8“. Rebased rokivad, elagu rebased!

Hea sõna


Kõige tähtsam asi üldse. Olge kenad ja rääkige inimestega! Head mõtted ja soe süda säravad silmadest välja nagu laserid. Pow pow!