Hea tooraine on muidugi eelduseks, et kaante vahele kogutud road ootuspäraselt õnnestuksid. Värske kraam peenralt, põõsast ja kasvuhoonest on kahtlemata väärtuslik ja maitsvaid vihjeid suvevärskuse toiduks kasutamiseks raamatust leiab. Teisalt annab omavalmistatud toit võimaluse olla täpselt teadlik, mida suhu pistad. Õpetust saab või- ja leivateost vorstide valmistamise ja lihasuitsutamiseni välja. Hapendamine ja marineerimine muidugi ka, sest peagi jõuab ju kätte aeg suvi tasapisi purki talletada ja need leheküljed raamatus ette keerata.

Marju Randmeri stiilsed toidupildid muudaksid ka lihtsama kokaraamatu isuäratavaks. Raamatut sirvides süveneb soov kohe käised üles käärida ja köögis midagi põnevat valmis meisterdada. Inspiratsiooni jagub nii algajale köögivõõrale kui kirglikule kokkajale. Isegi kui raamaturiiulis on ruumi vaid üksikutele kokaraamatutele, siis “Leivast kuni jäätiseni” pretendeerib seal kindlasti käepärasemale kohale.