“What’s Happening”

(BBE)


Alati ei pea barrikaadidele ronima ja midagi uut ning ennenägematut endast välja punnitama.


Vahel piisab ka sellest, kui teha asju lihtsalt maitsekalt. Just nii nagu Austraalia mees Ashley Anderson ehk Katalyst. Ükskõik kuidapidi seda plaati kuulata, on selge, et see on tehtud inimese poolt, kelle muusikamaitse on sisukam ja laiahaardelisem kui keskmisel Sydney surfaril. Midagi pööraselt revolutsioonilist siin ju pole. Nipsakad hip-hop-biidid, tonnide viisi eriti haaravaid sämpleid, natuke edvistavat turntablism’i ja toatäis lahedaid külalisi. Aga Katalysti kaasasündinud stiilitunnetus ja peenekoeline kuul(a)mismeel suudab sellest kokku keerata tõeliselt nüansirohke oopuse.


Pärast breigirohket ja kummastavatest sämplitest pungil sissejuhatust langeb “How About Us” nagu lillemustriline tuumapomm ja Spaceki samethäälest saadetud plahvatus toob kananaha ihule. Edasi tutvustab Katalyst oma MCdest sõpru, tuues leti alt välja 2008. aasta suve peohümnid “All You’ve Got”, J-Live’i häälega “Killing Ya Self” ning “Non-Stop” Supernaturali ja Ru C.L-iga. Ja kui tundub, et leili jääb väheks, tuleb Stephanie McKay ja vihtleb teid Daptonesi masti veritsevalt toore funk’iga (“Say What You Feel”).


Maitseka punkti paneb “Loaded Gun” Bristoli mitmepalgelise trubaduuri Joe Volkiga. Just selline sume vana kooli indie-trip-hop, mis on justkui loodud Selleks Viimaseks Looks, mis ei lase inimestel varahommikul pärast tulede põlema panemist saalist ära minna.
8