Saksa vihastas lõplikult välja see, et sihtasutuse logo muudeti Keskerakonna ihu-mainekujundaja Paavo Pettai poolt viimasel hetkel nõukoguga kooskõlastamata, eriti marru ajas teda aga otsus, et sihtasutuse juhatusse ei võeta keskerakondliku poliitfiguuri Jaanus Mutli kõrvale mainekat kultuuritegelast ­Jaanus Rohumaad. Saks lõi sihtasutuse ukse enda järel pauguga kinni, teatades, et taandab end selle nõukogust. Tema sõnul lubasid sotsid läbipaistvat ja politiseerimata linnavalitsemist, kuid seda ei ole võimalik täita. Intervjuus Delfile laiendas ta oma mõtet: see, et meie erakonna esimees töötab teise erakonna esimehe alluvuses, on viga.

Teiste sotside, ja muidugi ka keskerakondlaste suust vallandus seepeale kaeblik vingumine. Nõukogu liige Kaia ­Jäppinen (Keskerakond) teatas, et talle oli see uudis “jahmatav”, ja nimetas Saksa käitumist “kõrkuseks”. Linnapea Edgar Savisaar avaldas hämmingut, sotside hääletoru Jaak Juske ütles, et tal on Saksa kommentaare “kurb lugeda” ja süüdistas teda erakonna maine kahjustamises. Paljude valijate (näiteks sotside endise valija ­Mihkel Raua) arvates oli aga maine kahjustatud juba Savisaarega koalitsiooni minnes.

Sotsid on nüüd dilemma ees: kas Saks pärast sellist hirmsat isemõtlemist ja partei pealiini vastast väljaastumist keskerakondlikult risti lüüa või piinlik olukord demokraatlikumalt lahendada.