Disainialase kirjanduse hulk eesti keeles on ülimalt napp. Seni on piirdutud kenitlevate pildiraamatute tõlkimisega. Seevastu Eindhoveni Ülikooli tehnoloogiafilosoofia teaduskonna vanemteadur ja ajakirja Items tootedisaini rubriigi toimetaja Dorst kostitab meid suisa 150 mõtisklusega disaineri elukutse üle.

Minu jaoks vahest kõige problemaatilisem on liialt süstematiseeritud vorm (lisaks peatükkidele on raamatul suisa kasutusjuhend) ning pretensioonikus. Kogumik on aga mõeldud abivahendiks ning kaasamõtlemiseks nii tegevdisaineritele kui ka üliõpilastele. Autor räägib, et kompromissidele ei tohiks minna kergekäeliselt, vaid ainult mõjuval põhjusel; eelinfo kogumisel tuleks eraldada terad sõkaldest (mitte piirduda Google'i kümne esimese lingiga); kuulda tuleks ikka praktilise mõistuse häält, mitte teha lihtsaid asju keeruliseks; toote kasutajat ei või kunagi unustada, jne.

Kuna mitmed esseed põhinevad teistel autoritel, siis oleks küllap olnud "ausam", tõsi küll, ehk vähem seksikas, viidete kasutamine tekstis, mitte aga poolik kirjanduse loetelu raamatu lõpus.

Kuigi mitmete Dorsti seisukohtadega on raske ühel nõul olla, võib lõpuks siiski temaga koos tõdeda, et disainis valitseb vaatenurkade paljusus ja mitte millelgi pole ainuõiget lahendust.

Karin Paulus