Villem Valme «Artur Tõhu unenägu» on siin-seal meedias kajastust leidnud. Küllalt kära esimesest vasikast. Kahju on lihtsalt neist vaesekestest, kelle debüüt möödub sama märkamatult kui kevadine vihmahoog. Kogu esimene kolmandik ei kannata kriitikat, aga võibolla oli see vajalik, et need, kes vähegi viitsivad sirvida, saaksid arengust aimu. Selle kogu kohta võib öelda: kes otsib, see leiab. Kass joob oranži piima ning ta kõhus on vorst. Ning mees läheb kusele.

Luuleread «On karge läänemere tuul» ning «Ahing ahvenat ei püüa» on vast sobivad iseloomustamaks luulekogu. Mida/keda autor siis püüab? Aega, tuult või puid? Või kõiki korraga? Korraga kõike ei saa, kuid «saab põgeneda ära kaugele merele» ning sealt mõtteid selgida lasta. Just seda Ahing teebki. Puhastab mõtteid ja püüab tuule suunda kätte saada. Kunagi ehk õnnestubki, enne kui luuletaja «sõnatult kooleb».

Autorikogude puhul väärivad eraldi märkimist kujundus ja illustratsioonid. Eriti käib see viimase raamatu kohta. Turul pole just palju nii maitsekalt välja kukkunud teoseid.