Kuidas teil tuli mõte selline kontsert korraldada?
Nooruses sai ka selliseid kooslusi tekitatud - tuntuim ehk Päratrust + Elektra = Totu Cool Tartu muusikapäevadel - nende "Kelleks saada" on siiani hitt.
Nägin Köögi plaati, kui tegime ETV Tütarlastekoori CD/DVD "Gratias" tarbeks fotosessiooni Kaupo Kikase stuudios. Jõulude ajal kingiti see Stenile (vanem poeg) ja võtsin kuulata, mängisin tuttavatele. Mulle meeldis see irriteeriv, kohati minimalistlik, kohati väga detailirohke, eri stiile miksiv ja äraspidise huumoriga vürtsitatud elektrooniline helikonserv. Elav muusika on muidugi see, mille poole pürgida - mõtlesin, et kui kasutada päris koori ja Otsa-kooli bigbändi, saaks teha rikkaliku, huvitava live-versiooni. Rääkisin Jaan Pehki ja Tallinna Filharmooniaga, nüüd siis hakkab looma.

Köök, ETV Tütarlastekoor ja Otsa kooli bigbänd tunduvad olema kolm väga erineva muusikastiili ja muusikalise filosoofia esindajat. Mis neid seob?
Minu arvates eesmärk inimesi muusika abil elavdada, pakkuda nii mõtlemisainet kui meelelahutust, ja seda just mitte väga tavapärasel moel.
Bänd, koor ja bigbänd on muusika esitamise erinevad koosseisud, aga nad võivad esitada XXI sajandil mida iganes.
Kooriga on meil kavad eri ajastutest-heliloojatest klassikast modernini ja folgist pop-džässini. Bigbänd pole tänapäeval lihtsalt svingiv tantsuorkester, vaid võib esitada igasugust kaasaegset muusikat (näiteks Erkki-Sven Tüüri kontsert elektrikitarrile ja bigbändile jne). Muusikutel, eriti noortel, on vaja kogeda väga mitmesuguseid stiile, lavasituatsioone, ühistööd, otsida erinevaid tunnetusi, leiutada uusi kõlasid, kõnetada uut publikut, arendada oma tunnetust ja esitustehnilisi oskusi.

Kas need kolm kollektiivi esinevad igaüks omaette või on ka ühisnumbreid? Kui jah, siis milliseid?
Eks eesmärk ole ikka koos hullata ja rahvast hullutada: "Ajaratas", "Loskutovi tippmark", "Ihar tantsupõrand", "Karskus elunormiks", "Tule mu juurde", "Lotosõbrad". Mõned lood jäävad muusikaüksustele soleerimiseks ka.

Mida tüdrukutekoor asjast arvab?
No vist, et "päris kuul". Oleme seda muusikat kuulanud, hetkel on positiivne ootusärevus.

Kas kontserdil nalja ka saab? Kes teeb?
Nali on ju üpriski kokkuleppeline - mina leian selles muusikas päris palju heas mõttes naljakat, isegi kui jutt käib tõsisest asjast. Loodan, et naljahambaid on nii laval kui saalis. Et rohkem nalja saaks, võiks proovida mõne loo ajal nutma puhkeda.

Jaan Pehk ütles, et see pole ainus kontsert selle koosseisuga. Kus ja millal on järgmine?
Mulle tundub, et sellest võiks areneda vabaõhufestivali kontserdi mõõtu asi... Mõtted liiguvad, variant on volbriööl midagi teha ja siis suvel või sügisehakul.