Samuti on ebainimlik surve ja vastutus pandud kooliõpetajate ja meditsiinitöötajate õlgadele. Abi ja toetava suhtumise asemel selles traumaatilises olukorras jätkab haridusministeerium näiteks õpetajate inspekteerimist ja haiglates makstakse arstiteaduskonna üliõpilastele (keda president kutsub kangelasteks) täiskohaga töö eest 30–50 eurot nädalas.

Midagi positiivset? Kõlab võib-olla naeruväärse saavutusena, aga juba kolmandat nädalat juhatan laupäevahommikusel turul koori. Laulame paar-kolm tuntud laulu ja hajume taas rahva sekka. Igasugune kogunemine on keelatud, seega seisavad kõik lauljad mõne leti sabas ja peavad nõutud vahemaid. Mõnede jaoks on see kogu nädala ainus inimlik kontakt. Sõna otseses mõttes südantsoojendav on näha, kuidas täiesti võõrad inimesed meiega kaasa laulavad.“

Lembe Lokk, Nemours, Prantsusmaa

Toeta Lembe Loki raamatut Hooandjas

22. maini kogub Lembe Lokk Hooandjas toetust raamatu "mujal nüüd – elsewhere today" välja andmiseks. Lembe ise on juba pikemat aega elanud ja töötanud põhiliselt Prantsusmaal. Plaanitav raamat räägib eksiilist, või eelkõige eksiilitundest; kahe maa, kahe identiteedi vahel olekust. Raamat tuleb kakskeelne - eesti ja inglise keeles.