Kutsutute nimekiri oli suurejooneline, enamik neist ka juba Eestis edukalt kätt proovinud: ALA Architects Ltd (Eesti Rahva Muuseumi II koht), Atelier Thomas Pucher & Bramberger architects (Austria, Eesti Rahva Muuseumi III koht),  AW2-Architecture Workshop Finland Oy (Soome), Gianni Botsford Architects (Suurbritannia, Eesti Rahva Muuseumi ostupreemia), Kirsimaa ja Niineväli OÜ (Eesti),  ja Tapio Grönlund Architects.

Nagu mujal, nii ka Tartus, liigub tööstus tihedast linnakeskkonnast äärelinna tööstusparkidesse. Konkursi ala Ees-Karlova linnaosas  hõlmab endist Tarmeko tootmispiirkonda, mis vabastab magusa Emajõe äärse ala elamutele.

2005. a kehtestatud detailplaneering (autorid Artes Terra OÜ-st), andis osalejatele linnaehituslikud põhisuunad, tähtsustades vaateid Emajõele ning krundi sisekvartali meeldivat suhestumist Emajõe kallasrajaga. Perspektiivis on plaanitud ala läbima jalakäijate- või väikeliikluse sild, mis ühendab Rebase tänava Emajõe luha ja 2007. aasta Europan VIII raames lahendatava elu- ja ärikvartaliga.

Alale on planeeritud 9 korterelamut, neist kuus külgnevad jõega ning kolm asuvad kvartali sisemuses. Kõik korterelamud on kaheksakorruselised. Jõeäärseid korterelamuid võimaldab detailplaneering projekteerida alates viiendast korrusest laienevatena, mis jätab hoonetealuse meeldivalt avaraks ning rõhutab ülemiste korruste võimalust vaadetele põõsastatud jõeluhale ning silmapiiril kivise lindina kulgevale Annelinnale.

Konkursitööd olid väga heal tasemel, mis tegi parima valiku raskeks. Võitjaks tuli Austriast pärit noorte arhitektide büroo Atelier Thomas Pucher & Bramberger architects. Võidutöö on sümbioos olukorra analüüsist, maailmaklassikas end tõestanud võtetest ja tänapäevastest arhitektuuritrendidest. Võidutöö on saanud mõjutusi Ginsburgi ja Le Corbusier  plaaniloogikast ning PLOTi ja Baumschlager & Eberle põhjalikkusest.

Mis eriti rõõmustab, on see, et kinnisvaraarendajad hakkavad üha rohkem huvituma parema lahenduse saamiseks arhitektuurikonkursside korraldamisest ja et välismaa arhitektuuribürood hakkavad üha rohkem huvi tundma nendes osalemisest.

Hetkel liigub arhitektuurimõtte avangard tihti kahe äärmuse, sisemisest logistikast ja vajadustest lähtuva vormi ja moodsa ornamendi vahel (funktsioon vs detail). Arhitektuurikonkursi võidutöö flirdib neist mõlemaga. Väljapakutud lahendus on ühtaegu tundlik, paindlik ja kaasaegne. Elamutüübi imposantne välimus suudab luua kogu piirkonnale ühtse kaasaegse edumeelse identiteedi. Välja on pakutud kahte tüüpi korterelamuid, millest mõlemad kasutavad ära erinevast asukohast tuleneva linnaehitusliku potentsiaali. Omanäolised plaanilahendused peegelduvad hoone fassaadi ornamendis. Üldist kontseptsiooni toetab asendiplaaniline põhiidee autode parkimisega hoonete all. Arhitektuurikonkursi võitjad on päris osavad ruumirätsepad.

Korterelamute plaanid erinevad tublisti praegusel korterelamuturul valitsevatest üliökonoomsetest ja inimsõbralikkusega mitte just hiilgavatest lahendustest, olles väga mõnusad ning paindlikud. Kojusaabumine on muudetud meeldivaks läbi avarate ühiste aatriumiga ülalt valgustatud esikute. Korterelamute tuumikut ilmestav rõdudevöö mässib hoone omapärasesse ruumilisse ornamenti.

I PREEMIA. 
“THE RIVER GOES WIDE”. Autorid Thomas Pucher, Alfred Bramberger, kaasa töötasid Heidrun Steinhauser, Martin Mathy, Christine Pucher, Georg Auinger, insenerid Peter Mandl, Günther Rucker.

II PREEMIA. 
“SUNFLOWER”.  Autorid Matti Anttila, Agu Külm, Kyösti Meinilä, kaasa töötasid Margus Paut, Minoru Fukada, Pilvi Vanamo.