Aga jah, reisimise mõttes on Sanae ja Ripley oma elu üsna ära sättinud, sest tundub, et suurema osa aastast tuuritab Moon Duo mööda erinevaid kontinente ringi (siit vihje, et kui tahate maailmas ringi reisida, aga raha napib, tehke bänd!). Nüüd jõuavad nad siis õnneks otsaga Tallinna. Ripley ja Sanae olid nii lahked ning nõustusid ookeani tagant pidama väikest kirjavahetust, et vastata paarile küsimusele.

Ripley, sa oled kunagi öelnud, et üks põhjusi, miks sa Moon Duo asutasid, oli see, et väiksema koosseisuga (kui Wooden Shjips) on operatiivsem reisida. Kuidas siis elu teel on? Koduigatsus ei tule vahel peale?

Muidugi tuleb koduigatsus peale! Aga samas satume me kohtadesse, kuhu me muidu iial ei jõuaks. Näiteks Eestisse.

Kas kahekesi koos bändina tuuritamine erineb kuidagi puhkusereisist? Kas te üldse käite n-ö puhkusereisidel nagu tavalised inimesed või on bändiga tuuritamine nagu töö ja aja maha võtmine käsikäes?

Me kasutame tihti sellist terminit nagu “rockation”, aga tegelikult pole see üldse midagi puhkusesarnast. Me ei saa endale lubada hommikuti põõnamist ega turistiatraktsioonide külastamist. Aga samas saame palju kohalikega suhelda, nii et see on väga põnev viis reisida.

Kus te proove teete, kui üldse teete? Oma kodus?

Proove teeme kodus jah, aga veidi imelik on oma elutoas kõvasti lärmi teha. Praegu ehitamegi keldrikorrusele stuudiot, millest saab siis meie muusikalaboratoorium.

Kas Sanae on lisaks Moon Duole veel kusagil mänginud?

Ei, see on Sanae esimene bänd.

Kas me võime tulevikus kuulda Sanaed ka laulmas?

Sanae taustavokaali võib Moon Duo järgmisel plaadil kuulda päris ohtralt ja see kõlab fantastiliselt.

Moon Duo album “Mazes” on salvestatud suuremalt jaolt Berliinis Soome kuttide stuudios (Kaiku Studios), te olete mitmes intervjuus maininud legandaarset, 70ndatel alustanud Rootsi psühhedeeliabändi Träd, Gräs och Stenar, kas te tunnetate mingit erilist võnget Skandinaaviast?

Ja meile meeldib veel väga Ingmar Bergman! Skandinaavias tundub tõesti midagi väga erilist toimuvat, aga kahjuks pole me veel suurt osa sellest näinud. Meile meeldiks väga näha kõige põhjapoolsemaid nurki.

Ripley, sa oled nüüdseks käinud Wooden Shjipsiga Eestis juba kaks korda (Kumu Ööl ja Rock Cafes). Mis sulle siit kõige rohkem meelde jäi? Midagi eriskummalist, mida kodus Sanaele rääkida?

Eestis olles sattusime mängima ühel sünnipäevapeol mingis maakohas (nimesid ma parem ei nimetaks) ja see oli päris metsik. Kui me sinna jõudsime, üritasid pealaest jalatallani mudaga kaetud inimesed meie autot krabada. See oli väga lahe. Ja siis me mängisime Tallinnas kunstimuuseumis, kus kõik olid ennast uhkelt riidesse pannud ja tantsisid väga tsiviliseeritult, ja see oli samuti lahe. Kaks täiesti erinevat, aga väga fantastilist kogemust.

Sleeperhold Publicationsi limiteeritud 10-tolliste vinüülsinglite seerias ilmus just üks teie lugu “High Over Blue”. Rääkige palun sellest natuke.

Me salvestasime selle oma kodus sel talvel just enne, kui me asusime uue albumi materjali kallale. See tuli kuidagi täiesti juhuslikult. “High Over Blue” on meie seni kõige pikem lugu, 22 minutit pikk ja suurepärase miksi tegi meie hea sõber Phil Manley.

Mis värk teil mootorratastega on? Teil on lugu “Motorcycle, I Love You” ja sõnades leiab muudki viiteid. On see “The Wild One’i” ja “Easy Rideri” romantika või hoopis iroonia? Kas teil endal on kodus mõni tsikkel?

Meil endal pole, aga Wooden Shjipsi bassimees Dusty sõidab küll tsikliga. Meile lihtsalt meeldib tee ja teekond, mootorid, masinad jne.

Ma lugesin, et paar aastat tagasi kolisite San Franciscost ära ühte väikelinna, kuna Friscos elamine läks liiga kalliks. Kas te olete nüüdseks tagasi kolinud? Kas te üldse tahaksite?

Me ei saa endale lubada San Franciscos elamist ja n-ö täiskohaga muusikategemist. Sellest on kahju, aga me oleme nüüdseks edasi liikunud. Muutused teevad head.

Te olete öelnud, et muusikategemisest vabal ajal püüate võimalikult palju kinno jõuda. Kas mõned filmid on kaudselt või otseselt jõudnud ka Moon Duo muusikasse?

“Easy Riderit” sa juba mainisid ja see võib vabalt üks olla. “Two-Lane Blacktop” äkki. Ja “Halloween”.

Mis head muusikat te olete just avastanud? Uut või vana.

Meile meeldib väga selline Berliini bänd nagu Camera. Ja Inglismaalt Hookworms.

Mida head olete viimati lugenud?

Richard Brautigani “A Confederate General from Big Sur” näiteks. Ja “Every Man Dies Alone” Hans Fallada sulest. Kaks täiesti erinevat raamatut!

Mis oleks kõige esimene plaat, mida te mängiks oma lapsele?

Miles Davise “On The Corner”.

Mul on au olla üks DJ-dest teie Tallinna kontserdil. Kas teil soovilugusid on?

Miles Davise “On The Corner”!

Mis on kuu teisel küljel?

Kuu.

Aitäh, Ripley ja Sanae!

Moon Duo2009. aastal San Franciscos sündinud Moon Duo purjetab nii legendaarsete psühhoduode Silver Applesi, Suicide’i, Royal Truxi ja Moolahi kui ka John Coltrane’i ja Rashied Ali taoliste free-jazz’i paarikeste tuules.

Esimene singel, 12-tolline “Love on The Sea” ilmus plaadifirma Sick Thirst alt. Sellele järgnesid Sacred Bonesi poolt väljastatud paljuräägitud “Killing Time” EP ja täispika plaadi mahtu “Escape” Woodsist Recordsi alt.

Moon Duo nö esimene päris album, 2011. aastal ilmunud “Mazes” jõudis Areeni Aasta Albumite tabeli 21. kohale.