Poliitika on siiski vaid peategelaste ja sündmuste fooniks selles eepilises linateoses. See on film mitte niivõrd inimestest poliitikas kuivõrd poliitikast inimestes.

Kaks peategelast, Anatoli ja Andrei, võiksid olla mässajate ja revolutsionääridena juba veterani staatuses. Alates aastast 1997 on nad kuulunud Venemaal tänaseks keelatud poliitilise organisatsiooni ridadesse.

Mõlemad on arhetüüpsed karakterid, kes on justkui pärit 19. sajandi Vene kirjandusest: nad on idealistid, kes kannavad endas revolutsiooni viirust. Nende kompromissitus võib neid viia kas barrikaadidele või kloostrisse, kuid mitte iialgi koostööle võimuga.

See on ühtlasi lugu sellest, kuidas üks vene revolutsionäär sööstis poliitilisse võitlusse, haaras parteiliidri vanglasse sattumise ajal ise liidrirolli ja elas üle oma elu tähetunni; hiljem kaotas usalduse ja degradeeriti opositsioonipartei lihtliikmeks. Ta taandub ja läheb ära kloostrisse.

Filmi sündmused algavad 2007.a. alguses ja lõppevad aasta hiljem, peale Venemaa presidendivalimisi 2008.a. märtsis. Mis kõige olulisem - filmi rezhissöör Aljona Polunina väldib oma eepilises dokumentaalfilmis otseste hinnangute andmist. Need kujunevad vaataja peas.

Filmi produtsent Jaak Kilmi: "2007.a. septembris tutvustas Moskva dokumentalist Aljona Polunina mulle oma projekti, mida poliitiliste olude tõttu polnud võimalik Venemaal toota. Nähes kaadreid ülesvõetud filmimaterjalist, oli mulle kohe selge, et Aljona projekti puhul on tegemist vägeva teema ja veel vägevama peategelastega. Sellest hetkest algas meie koostöö, mille tulemuseks ongi sel nädala maailmaesilinastuse saav dokumentaalfilm "Revolutsioon, mida ei tulnud"".

Filmi on tootnud Kuukulgur Film. Kaastootja on Soome mainekaim tootjafirma Matila Röhr Productions, kelle portfolios on lisaks paljudele Soome suurfilmidele, muuhulgas ka "Nimed marmortahvlil" (reþissöör Elmo Nüganen) ja "Georg" (reþissöör Peeter Simm).

Filmi „Revolutsioon, mida ei tulnud" on toetanud Eesti Filmi Sihtasutus, Kultuurkapital, Eesti Kultuuriministeerium, Soome Filmi Sihtasutus.
Teleõigused on omandanud juba YLE, ERR, Canal+, LTV (Läti), LRT (Leedu).