Valgusteid („väike vorm”) paistab igast suunast, nii laest, seintest kui ka põrandast, mis ei jäta kahtlust, et igale vajadusele leidub sobiv valgustilahendus. On tagasi­hoidlikke „teenistuslampe” ja lõbusaid vigureid, on efektset glamuuri ja tulevikuvirvendusi.

Põnevalt segunevad ruumis elektri- ja päevavalgus — hoone on klaasist ja salong oskab seda ära kasutada. Aknapinda oskavad hektorlased kasutada ka hooajaliseks reklaamiks, praegugi ilutseb sellel näitusereklaam. Sest veel ligi kuu aega on salongis väljas Dan Mikkini foto­näitus „Tosin”, mis pakub vaateid linnaruumile kaheteistkümne aasta pikkuse intervalliga. Vaadetel on näha muutused linnapildis, millest nii mõnedki on ootamatult suured, mõned aga ootamatult väikesed. Suure kulbi­täie personaalsust lisavad autori kommentaarid piltide all, andes nägemusele tunnetuslikku süvamõõdet.

Maailmadisaini esindus

Salongirahvas on tihedalt kursis maailmas toimuvaga. Selleks et tunnetada ideedemaailma ning hankida müügile kõige ihaldusväärsemaid tooteid, on netis surfamisest vähe – regulaarselt tuleb käia messidel. Tähtsaim neist on muidugi Milano mess Euroluce (mis toimub üle aasta iga-aastase disainimessi raames), kui kokku tullakse igast ilmanurgast, et nuusutada valgustimaailma värskeid tuuli. Kohapeal värskendatakse kokkuleppeid ja sõlmitakse uusi.

Nii võite salongis tutvuda tänavusel Milano messil laineid löönud FLOSi kollektsiooniga „Soft Architecture”, mille vastu peaks tõsist huvi tundma moodsa keskkonna loojad. Sarja elemendid ning toredad paigaldusvideod leiate FLOSi kodulehelt. Igal aastal sünnib neil mõni tõeline hitt, sest koostööd tehakse selliste suurte disaininimedega nagu Antonio Citterio, Philippe Starck, Marcel Wanders, Konstantin Grcic jt.

Eesti disainile avatud

Hektor Light paistab silma oma positsioneerimisega just täpselt siia Eestisse. Kuigi salongis on uhke valik disainihitte maailmast, pluss kõige värskemad uudised Mila­nost, ollakse nii südame kui ka õlaga toeks Eesti valgustidisainile. Maailma­nimede kõrvale on müüki võetud Eestis sündinud tooteid (Tarmo Luisk, Tõnis Vellama) ja tudengitelegi on pakutud võimalusi enese proovilepanekuks.

Ka disainifestivali möllus on Hektor Lightil arvestatav roll — juba mitmendat aastat oldi Disaini­öö toetajaks. Disainiööl korraldati Tallinna salongis disaini­huviliste tudengite töötuba, seda juba teist aastat järjest. Töötoa loomingulises katlas loodi „Unistuste valgustit”. Valminud tööde hulgast valis kogenud valgustidisaineri ja -tootja Tõnis Vellama juhitud žürii välja kaks tööd, mis esitati „Disainioksjonile 2011”. Praegu on töötoa käigus valminud tööd salongis väljas, võite neid spontaanseid, kindlasti tooreid, kuid lõbusaid ideid sinna uudistama minna.

Kuid salong üllatab peagi veel enam — 21. novembrist 31. detsembrini on seal väljas vägev näitus „12 disainerit”. Teiste tipp­nimede hulgas tutvustatakse Antonio Citterio, Marc Sadleri, Marcel Wandersi, Patricia Urquiola, Philippe Starcki jt loomingut ning muidugi saate näha nende disainitud hittvalgusteid.