Aga mul (vähemalt enda arvates) tekib nende teemade kohta aeg-ajalt üsna huvitavaid küsimusi. Võib-olla mõnikord koguni selliseid, mis on läbi aegade inimkonda vaevanud. 

Alustan praegu siis kanadest. Et miks nad õieti pidevalt munevad? Teised linnud munevad ju teatud perioodil konkreetse pesatäie ja püüavad oma tibud siis võimalikult kenasti välja haududa ja üles kasvatada. Ja kunagi umbes järgmisel aastal siis jälle.

Tuutu seletuse kohaselt on asi selles, et inimene nopib kana munad iga päev ükshaaval ära ja et siis kanal tekib tunne, et munade hulk (ehk siis kurn) pole veel nii-öelda täis munetud. No et kui teised linnud hauduvad rahulikult tervet pesatäit mune, siis kanal oleks justkui mõnest munast ikka puudus, vajaka.

Et siis inimene loob kanale sedaviisi teatava pettekujutelma. Ja osa munadest on nagunii kuke poolt viljastamata ja kana saaks niikuinii tünga, kui ta neid kõigest väest haududa üritaks. Nii et inimene üsna puhtal kujul lihtsalt lollitab kana. Toimub manipulatsioon! On see eetiline või mitte, jäägu igale lugejale otsustada. 

Ja seegi on imelik, et talumajapidamistes on harilikult terve kanakarja peale vaid üks kukk. Kuidas ta jõuab kõigi kanadega personaalselt jännata, neile võrdselt hoolivust, armastust ja tähelepanu pühendada? Tuutu sõnul sünnib kukki kanadega küll enam-vähem võrdselt, aga kuked tehakse inimeste poolt rutemini supiks, süüakse lihtsalt varem ära. Kuna nad ei mune.

No vaat, ja siis lehmad. Kuidas on võimalik, et lehm annab piima iga päev? Tuutu sõnul on inimene tekitanud lehmale illusiooni, et tal on pidevalt vasikas, kes juua tahab. Et inimene on oma lüpsmise liigutustega lehma ära lollitanud. Põhimõtteliselt jällegi puhas manipulatsioon ju. On see eetiline või mitte, jäägu igale lugejale personaalselt otsustada. 

Kuigi, et lehm piima annaks, pidavat ta ikkagi umbes iga paari aasta järel päris vasika ka ilmale tooma. 

Ja viimaks siis heeringatest. Tuutu sõnul meeldib heeringale just soolane vesi ja mida soolasem meri on, seda paremini ja mõnusamalt ta kasvab. Ma tundsin huvi, et kas otse soolasest mereveest saabki siis maitsvat soolaheeringat. Tuutu selgitas, et päris nii lihtne see pole, et ikka ise peab ka spetsiaalselt soolama. 

No aga igal juhul tundub selge olevat see, et inimesed tahavad loomi, linde ja kalu omaviisi ära kasutada. On see eetiline või mitte, jäägu igale lugejale personaalselt otsustada.