Kas sa ise ka natuke imestad, mis on Chalice’ist saanud...
Kogu aeg imestan.

...selles mõttes, et keegi, kellele presidendiproua saadab avalikke kirju, kultuuriminister upitab presidendiks...
Ma ei võta seda niimoodi, et see oleks teab mis oi-oi-oi asi. Äge ju, aga teen oma asja edasi. Presidendiks ma saada ei taha, ei oska. Oskan olla muusik. Nüüd ka klubiomanik. Kui kunagi presidendiks õpin, siis why not.

Kas “Minu inimesed” võib olla kõige tähtsam lugu, mis sa seni kirjutanud oled?
Ei ole kindlasti. Mul ei ole teistest tähtsamaid lugusid. “Minu inimestega” sarnaselt tähtis on mulle “Kiim” ka.
“Minu inimesed” on sel plaadil kõige segasem lugu, ausalt öeldes. Teksti poolest kindlasti, muusika on olematult lihtne, vaid paar duuri. Sõnum on segane, kuigi kõik saavad aru, millest ma räägin.

Aga kas soovitad vabariigi aastapäeva kontserti teistele muusikutele kui miskisugust hüppelauda?
Soovitan soojalt. Kui keegi kutsub, tasub kutse vastu võtta. Tänavu üritati kah sellist laulu teha – Hannes Kaljujärv räppis, Tõnis Mägi mängis pilli, aga... mingi krõks peab ikka olema, et lugu mõjuks, teistmoodi peab mõtlema või siis ootama, et see lugu tuleks kogemata. Olgu see presidendiball või suvaline karneval kuskil tänaval – laulu mõju see ei puuduta. Eks “Minu inimesed” oli õigel ajal õiges kohas, et ta nii suureks sai. Järgmised võimalused võivad teistel muusikutel hoopis mujal olla. Minul ka. Äkki avaneb “Kiimaga” samamoodi suur šanss?! Kuskil seksipeol näiteks.

* Albumi “Taevas ja Perse” esimene esitluskontsert toimub 10. mail Tartus klubis Kellele ei meeldiks Johnny Depp?. Kaasa teevad Tõnis Mägi ja Jürmo Eespere.

Kui te varem pidasite Chalice’i loomingut muusikaliselt ülikülluslikuks, siis oma kolmandal heliplaadil trumpab Chalice ka ennast üle – “Taeva ja Perse” muusika on varasemast veelgi rikkalikum. Ning ebakonventsionaalsest ja riuklikust produktsioonist hoolimata on tema uue heliplaadi pilt tõepoolest varasemast selgem. “Taevas ja Perse” on suurejooneline muusika.
Kolm plaadi lugu – “Ilu p22stab”, “Pimeduse polka”, “Mysteeriumysteerium” – on pärit Taavi Eelmaa kirjutatud ja Von Krahlis jooksnud etendusest “Faust”, kus oli Chalice’il ka lavaroll.
Vaiko Eplik teeb instrumentidel kaasa avapalas “Positiivsed tulnukad”, laulab mitmes loos tausta ning ta on pala “Saddam pyhadeks koju” kaasautoriks. Plaadil laulavad veel tütarlaps Kiina (“Pimeduse polka”) ja Tõnis Mägi (loo “K6rgevalul2vegamees” refräänis). Samuti on albumil presidendiballil esmaettekantud kuulsusrikas “Minu inimesed”, mis on salvestatud Eesti Filharmoonia Kammerkoori ning Tallinna Kammerorkestriga dirigent Tõnu Kaljuste juhatusel.