Kogos, mis on Tartu esimene nüüdiskunstile keskenduv müügigalerii, on alates 24. oktoobrist avatud Belgia kunstniku Bruno Goosse’i näitus „Sanatoorne atmosfäär“, mille keskmes sanatooriumid, dekonstrueeritud lamamistoolid ja hallitusseened.

Väikesed ampsud

Olen kultuuridieedil. Vaba aeg kulgeb kahe ja poole aastase jumaliku ainuvalitseja juhendamisel. Nappidel jõudehetkedel on hea lugeda ajakirja Vikerkaar, kus leidub nii luulet, lühijutte, filosoofiat kui ka arvustusi, või lasta pilgul puhata mõnel kunstiteosel. Telekas näitab ammu juba vaid multikaid ja tavapärase tuhina minna kinno, kontserdile või etendusele kaalub praegu üles soov veeta väärtaega lapsega ehk olla ka ise natuke jälle lapsepõlves, mängida peitust, tagaajamist või lihtsalt laginal naerda.

Kõndimine ja kukerpall

Kõndides tulevad parimad mõtted. Kui eraldi jalutust ei jõua ette võtta, piisab, kui valin tööle minekuks auto, bussi või rattasõidu asemel kondimootori. Matkad looduses aga taastavad energiavarud. Igatsen suve, kui on eriti mõnus kulgeda jalgsi või rattal mööda metsateid, käia ujumas. Sügistalvisel ajal püüan end vormis hoida mõnusalt mitmekesist liikumist sisaldavate kaasaegse tantsu treeningutega.

Kogukond

Olen seda meelt, et areng toimub suhtluse kaudu. Ju on minu ümber lihtsalt nii targad ja inspireerivad inimesed. Paralleelselt galerii loomine ja lapse sünnitamine-kasvatamine oleks võimatu ilma võimsa toetusgrupita mehe, vanaemade-vanaisade, sõprade kujul. Rõõm on olnud kogeda seoses lastega naiste vahel tekkivat imelist solidaarsust. Selle kõrval on tingimata virgutav mõtteid vahetada ka sõpradega, kes on vabad väikeste diktaatorite ülemvõimust.

Kogo

Töö Kogo galerii näitustega on väga vaimuergutav. Iga näitusega kaasneb põnev teemade ja seoste võrk, mis annab uue vaatenurga, suunab rohkem teada saama, ehk koguni luuletama.