Samal ajal töötab Soomes selles pöörase kiirusega kasvavas äris arvutimängude arenduses 1200 inimest ning sektori aastakäive küündib seal 1,4 miljardi kroonini, väikesel Islandilgi koguni 600 miljoni kroonini.

Siim Puskai lõi koos partneritega uue idufirma IronCurtain Entertainment, mis arendab uut strateegiamängu “Utopia Revolution”. Ühtlasi laotakse sellega vundamenti Eesti arvutimängutööstusele.

“Utopia Revolution” on ühe vana sõjamängu kardinaal-ne uuendus, kus omavahel võtavad mõõtu 15–20-liikmelised tiimid. Igal liikmel on oma provints, igal tiimil oma kuningriik. Mäng on vaid väikeses osas graafiline, autorid ütlevad selle kohta “modernne male”.

Puskai arvates olgu mäng pigem raske kui lihtlabane. “Mängudemaailmas, kui mõtleme kas või Facebooki “FarmVille’i”, on läinud liiga raha kasutajatelt välja imemiseks. Müüakse mingisuguseid eeliseid. Aga näiteks male kaotaks mõtte, kui saaksid 10 taala eest lipu tagasi osta!”

“Utopia Revolution” kogub juba fänne Facebookis. Mängu arenduse tellisid Siim Puskai ning Rait ja Yrjö Ojasaar tarkvarafirmalt Artify.