Sajandivahetuse paiku töötasin Ekspress Grupi meediadirektorina ja üks minu tollastest ülesannetest oli luua uusi ajakirju, mida turule tuua. Ning kuna Ekspress Grupil ei olnud terviseajakirja, aga konkureerival Postimehe kirjastusel oli ajakiri Tervis, siis tuli ka meil millegi sarnasega reklaamiturule tuuseldama minna. Niisiis otsustasime teha terviseajakirja moodsale naisele (kas keegi mäletab ajakirja Tervise­trend?). Ajakirja kontseptsiooni loomiseks oli mul vaja ennast teemaga põhjalikult kurssi viia. Selle peale läks umbes aasta ja selle aja jooksul lugesin läbi kümnete kilode kaupa välismaa terviseajakirju, mida hankisin nii Euroopast kui Ameerikast.

Sport annab hea enesetunde ja toonuse, aga kehakaalu tuleb muuta toidu­valikuga.

Ajakiri sai loodud, ja teadmised, mis ma olin kogunud, jäid mulle alles. Hakkasin ka ise oma tervise eest hoolt kandma. Ostsin maastikujalgratta – see oli tol ajal uudne värk – ja sõitsin igal suvehommikul tund aega kodu lähedal asuvas endises kruusakarjääris krossi. Hankisin postikataloogi kaudu harjutuspingi koos kangiga ja tegin kükke, tõmbeid ja tõsteid. Käisin talvel hommikuti enne tööd Olümpia hotelli ülemise korruse spordisaalis ja pärast seda ujumas. Tööle jõudes pulbitsesin energiast. Toonus paranes, kehakaal vähenes.

Nüüd jääb mulje, et kui kõvasti rabeleda, siis saab kaalust kohe maha. Tegelikult veendusin omal nahal selles, mida olin kõikidest nendest ajakirjadest lugenud – sport annab hea enesetunde ja toonuse, aga kehakaalu tuleb muuta toiduvalikuga. Vähem saia, vähem suhkrut, loobuda rasvasest lihast, samas rohkem juurvilju, kala, kana, salatit ja puuvilja. Nipp peitub pisikestes asjades ja järjekindluses – isegi kui jätta igal hommikul kohvi sisse piima lisamata või vähendada iga päev suhkru hulka tassis ühe lusikatäie võrra, mitte määrida leivale võid, siis teeb see kuu, kvartali ja aasta jooksul kokku muljetäratava hulga tarbimata jäänud kaloreid. Vaatan imestusega, kuidas bürootöötajad lõuna ajal prisket praetud lihatükki vitsutavad, mis kalorisisalduselt sobiks hoopis rasket füüsilist tööd tegevale kraavikaevajale või heinalisele.

Selline see minu eluhäkk ongi: toitu kergelt ja tervislikult, liigu mõistlikult ja kilod kaovad. Ole järjekindel. Pole mingit vajadust ennast trennisaalis haigeks rabeleda, musklid on pealegi raskemad kui pekk. Ja need, kes oma kehakaalu tihedamini jälgivad, suudavad ka paremini kaalust maha võtta. Väike edu tiivustab suurematele võitudele. Saledat suve kõigile – nii meestele kui naistele!