19. aprillil 1989 rünnati New Yorgis Central Parkis õhtujooksu teinud investeerimispankurit Trisha Meilit. 28aastast valgenahalist naist peksti, vägistati ja ta jäeti alasti ning kinniseotuna parki surema. Juhuslikud möödakäijad leidsid üliraskelt vigastatud Meili neli tundi hiljem. Kui juhtus ime ja naine 12 päeva möödudes haiglas siiski koomast üles ärkas, polnud tal toimunust mingeid mälestusi.

Samal õhtul huligaanitses pargis umbes 35pealine mustanahaliste ja latiino päritolu teismeliste kamp. Nad ahistasid, röövisid ja peksid oma lõbuks süütuid möödakõndijaid. Sekkus politsei, mitmed neist viidi jaoskonda. Kui ilmnes, et pargist on leitud vägistatud noor naine, tegid uurijad loogilise järelduse, sidudes poiste amokijooksu teise pargis aset leidnud kuriteoga. Trisha Meili vägistamise ja ründamise eest said süüdistuse Antron McCray (toona 15aastane), Kevin Richardson (14), Yusef Salaam (14), Raymond ­Santana (14) ja Korey Wise (16).

Kuriteopaigalt ei leitud ühegi poisi DNAd, nende ütlused ei sobinud kokku ei teineteise ega leitud tõenditega. Lisaks asetas sündmuste kronoloogia nad vägistamise hetkel hoopis pargi teise ossa, mistõttu poleks nad kuidagi jõudnud mainitud kuritegu toime panna.