„Professor David Vseviovi näol on tegemist kahtlemata ühe olulisema Eesti ajalooteadvuse kujundajaga viimastel aastakümnetel. Eriti tähtis on tema rahulikult mõtisklev ja tasakaalustatud vaatenurk, mis on alati ületanud rahvuslikku piiratust. See on muu hulgas aidanud meil paremini mõista lähedast ja samas nii müstilist Venemaad," ütleb oma pöördumises Eesti Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi. „David on inimene, kes kannab kindlalt Eesti identiteeti ja lojaalsust oma kodumaale. Tema ajaloolase pilk rõhutab inimlikkust, mis läbi ajaloo muudab arusaadavamaks meie tänased ja homsed arengud."

Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu valis 33 taotluse seast viis Missioonipreemia laureaadi nominenti, kelleks olid professor David Vseviov, Eesti Liikumispuuetega Inimeste Liit, MTÜ Salu Kool, Sihtasutus Metsaülikool ja Vanalinna Hariduskolleegium. Missioonipreemia konkursile said kuni käesoleva aasta 24. septembrini esitada taotlusi kõik Eestis registreeritud avalik-õiguslikud juriidilised isikud, sihtasutused ja mittetulundusühingud.

Aadu Luukase Missioonipreemia pälvib isik või organisatsioon, kes paistab silma Eesti ühiskonna tasakaalustatud arengu ja meie rahva elukvaliteedi edendamisega. Missioonipreemia konkurss korraldatakse koostöös Eesti Koostöö Koguga.

Aadu Luukase Missioonipreemia anti esmakordselt välja 2007. aastal, mil selle pälvis Tallinna Lastehaigla Toetusfond.

Aadu Luukase Sihtasutuse nõukokku kuuluvad Indrek Luukas (nõukogu esimees), Tõnu Kaljuste, Andres Keevallik, Sulev Loo, Hans H. Luik, Peep Mühls, Andres Root, Einar Soone, Urmas Sõõrumaa, Marika Valk ja Raivo Vare.

Kultuuriajaloo doktor David Vseviov on avalikkusele eelkõige tuntud kui menuka raadiosaate "Müstiline Venemaa" vedaja.

Ajaloo ees- ja tagatubades rändav „Müstiline Venemaa" on mitu korda tunnistatud Eesti Raadio parimaks raadiosaateks ja on Vikerraadio üks populaarsemaid saatesarju. „Müstilise Venemaa" ja raamatu „Bütsantsi keisrid" eest omistas Kultuuriministeerium 2005. aastal Vseviovile kultuuripreemia loomingulise tegevuse eest.

Käesoleva aasta alguses kuulutati Vseviov Euroopa kultuuridevahelise dialoogi aasta Eesti saadikuks. Auväärne tiitel, kui mõelda, et Prantsusmaa saadikuks nimetati filmi „Persepolis" autor Marjane Satrapi ning Hispaania esindajaks kuulus kirjanik Paulo Coelho.

Vseviov on öelnud ajakirjale Horisont, et valis ajaloo oma meelisalaks uudishimust, kuid ka soovist mõista protsesse, mis toimuvad ühiskonnas.

David Vseviovi sulest on ilmunud mitmeid huvitavaid artikleid ka Ekspressi kultuurilisas Areen: