Piret Kalda
(kolleeg ja toanaaber Linnateatris)
“Elisabet on väga töökas, üpris enesekriitiline, hea huumorimeelega. Minust erineb eelkõige selle tõttu, et on hästi korralik ja naiselik. Mina olen rohkem selline kossakas.
Mäletan teda juba tükk aega varasemast ajast, kui kolleegideks ja toakaaslasteks saime. Oli üks lavaka erialaeksam, mida vaatasin. Elisabet jäi sealt hästi meelde – tüdruk, kellele looduse poolt kõik antud, et heaks näitlejaks saada. Tal oli julge eneseväljendus, hea välimus, naljameel. Tudengid pidid parodeerima võõrkeelseid inimesi, Elisabet mängis rootslast ja tegi seda väga meeldejäävalt.”
Jaanuse ja õnne “ohtliku lennu” mäng
Tahtmine kehastada oma teleseriaalikangelasi pani viieaastaste kaksikute Jaanuse ja Õnne pead tööle ning nad mõtlesid välja uue mängu. Selle põhiidee seisneb mängijate samastumises politseiuurijate Rita Leitpalu ja Andres Västrikuga. Erinevalt filmist pole tähtis mitte sündmustik, vaid lihtsalt olemine. Minnakse koos kusagile, uuritakse asju ja asitõendeid. Surnute kujutamiseks sobivad mänguasjad. Kõik põhineb fantaasial.
Olulisel kohal on mängus pättide püüdmine. Neiks kõlbavad eelkõige isa ja ema.
Kuna mäng pakub üha uusi väljakutseid, mängitakse seda sageli.
Jaanuse ja Õnne arvates on tädi Rita ka väga ilus.
Allikas: Karin Paulus
Elisabet Tamm
on sündinud 21. aprillil 1976 näitlejate Mari Lille ja Tõnu Tamme teise lapsena. Kolm aastat vanem õde Katariina on arst.
Esimene meeldejääv sõnateatrikogemus oli Jaan Kruusvalli “Pilvede värvid”, kus ema kaasa mängis ja tütred ringreisile kaasa võttis. Mäletab sellest Ita Everi fraasi “See haige kõhuga kana on siis terveks saanud”.
Lõpetanud Õismäe Humanitaarkeskkooli (endine 9. keskkool). Paneelelamute keskkonnast põgenes igal suvel koos perega esimesel võimalusel Andineemele ema suvekodusse.
Kõrghariduse omandas EMA kõrgemas lavakunstikoolis, mille lõpetas 2002. Pärast seda Linnateatri näitleja. Elukaaslane Ardo Reinsalu on ettevõtja. Peres tütar Nora (3). Elab Pelgulinnas, kust jõuab jalgsi tööle kuue minutiga.