Ning teiseks ei ole OneSenseMusic loodud siia ilma firmana. Nagu kõneleb asja käivitaja – melomaan ja DJ Kapten Tulevik: “Lõpuks on vist aeg leppida asjaoluga, et tegu on plaadifirmaga, kuigi tegelikult me seda veel vist ei ole. Meil pole plaadistamise lepinguid näiteks. Pigem on tegu teatud suundades ühiselt mõtlevate inimeste ja sõprade grupiga. Oleme iseenda peremehed, bossi meil ei ole, kõik teevad midagi. Kui nüüd järele mõelda, siis onesense ongi boss.”


Kapten Tulevik veeretas esimesi mõtteid plaatide välja andmisest neli-viis aastat tagasi, kui unistas “nunnu 7tollise vinüülplaadi” ilmutamisest.


“Sel ajal oli Eestis juba piisavalt palju saundi poolest huvitavat muusikat,” kõneleb Tulevik. “Paraku ei leidnud tol hetkele veel kellegagi tõsisemat kontakti ja üliõpilase finants polnud kiita. Vahepeal mõtlesin isegi, et võiks teha Eesti esimese korraliku buutleg-vinüüli, mille a-poolel Koguduse “Ära süüdista saatust” ja B-poolel DJ Critikali remiks sellest loost, asjaosalistelt luba küsimata.”


Värske plaadimärgi pakutav muusika on ja ei ole siia kukkunud teiselt planeedilt. Kuigi Ki En Ra ja Dragan Volta sugulasbiiti valmistatakse nii USAs, Jaapanis kui Euroopas (artistid Bullion, SA-RA, Onra, Byron, DJ Mitsu jne), kutsutakse seda nihkes biiti igal pool kosmiliseks. OneSenseMusicu uus väljalase on aga omaette vapustus – Hommik x Kali Briisi “Breakfest EP” (tasuta allalaaditav aadressilt myspace.com/onesensemusic!) on esimene eestimaine põrandaalune R’n’B, mis võtab jalust nõrgaks. Ja see valmistatud Paides!


Järgmisena annab OneSense välja parasjagu Amsterdamis tudeeriva noormehe, artistinimega Blitzi mahlaka 80ndate elektrofunkise EP. Tõesõna, OneSense’i materjal on rahvusvahelise kaliibriga.

“Kindlat suunitlust OneSense’il ei ole,” teatab Kapten Tulevik. “Sooviks välja anda muusikat, mis on hea, mõnus, huvitav, liigutav, mis hetkel meeldib. Olen mõelnud ka näiteks dubstep’i ja veidi kiirema muusika peale. Eks paistab mida artistid välja pakkuvad. Seni on kõik liigagi ideaalselt sujunud.”


  • Plaadifirma OneSenseMusic esitluspidu toimub reedel, 27. märtsil Tallinnas laundžis Balou (Rüütli tänaval) ning on kaasatud Tallinn Music Weeki programmi. Live’i annavad Ki En Ra, Dragan Volta, Johh Mo, DJdeks Kapten Tulevik, Diskomärt.