Tiskotowni asju veab täna juba pealinnas elav-töötav Ago Väli, kelle sõnul sai maakonna leibel alguse umbes kümmekond aastat tagasi. Siis, kui Ago mõistis, et ta ei ole sel saarel ainuke, kellele läheb korda elektrooniline underground.

Tiskotowni esimene plaat tiražeeriti aastal 1999, tol ajal veel äärmisel haruldasel riistapuul – ühekordse kiirusega kirjutav CD-kirjutaja. Värvilised ümbrised valmistas Ago ühes värvilist printerit haldavas Saaremaa arvutipoes.

Plaat kandis pealkirja "Radiotechnics vol. 1" ja kuigi esimene helikonserv oli saarlase Priit Uustulndi sooloalbum – koondades tema tech-house- ja drum’n’bass-teosed aastaist 1994–
99 –, pani autor eri lugude juurde eri artistinimed ja nii mõjus pakett kui kogumik. "See oli selleks, et asja paremini serveerida ja suuremat kõlapinda saavutada," meenutab Ago Väli. "Asi vist õnnestus, sest Raul Saaremets mängis "Vibratsioonis" vaat et pooli lugusid. Seda juhtus kohalike artistide helikandjatega harva."

Tänaseks on ilmunud kümnes Tiskotowni plaat. Kõige rohkem tähelepanu ja omanikke on neist väljalasetest leidnud Rüki plaat "Davenport", aastast 2004. Enamik Tiskotowni "käsitsi" trükitud toodangust – Saaremaa elektro, tekno, drum’n’bass ja muud moodustised – pole raadioeetrist või tuttavatele jagamisest kaugemale – näiteks müügile – jõudnud. Kogumikust "Alternating Current" pressisid asjaosalised esitluspeo tarvis vaid ühe koopia. Pärast pidu üles ärgates lõid nad muusika kvaliteedis kahtlema ja rohkem seda plaati ei trükitud.

"Peamised põhjused, miks paljud neist plaatidest suurele ringile kättesaadavasse kaugusesse pole jõudnud, on olnud tagasihoidlikkus ja laiskus ning arvamus, et kellele ma neid CDR-plaate ikka raha eest pakun," selgitab kuressaarlasi muusikat looma õhutav Ago.

Aasta 2005 lõpus ilmunud "Alternating Current 2" on esimene Tiskotowni üllitis, millel tutsuvad ka mandrimeeste rütmid (Priit Kirss, Kaupo, Mankiboi ja Robotron).

Tiskotowni tähtsamad saaremaalased on:

Priit Uustulnd aka Beatwixt jne – teenekaim saarlasest produtsent, vaatamata tõigale, et ta ei ole viis aastat muusikat teinud. Liikunud peamiselt rajoonides tech-house ja drum’n’bass. Pärast äsjase kogumiku ilmumist on tänaseks nädalavahetuse-saarlaseks muutunud Priit lubanud uuesti muusikat nokitseda.

Mihkel Kasemaa aka Rüki – pereisa Kuressaarest. "Teeb huvitavat hip-hop-breikide küllast muusikat, mis seob endas ambient’i ja muud eksperimentaalset. Uuemates seniavaldamata lugudes teeb ka häält," ütleb Ago Väli.

Arbo Baran aka R-Bo aka Deep Scientist – elupõline saarlane, kellel on väga oluline roll Saaremaa underground-maastiku kujunemisel. Tegi kohalikus raadiojaamas 90ndate keskpaigast saadik house- ja d’n’b-muusikasaateid, Saaremaa suurima vinüülikogu omanik ja legendaarne DJ, kelleta ei saa seal ükski korralik pidu hakkama. Toodab võimast deep-house-muusikat.

Ago Väli ehk Alexus 3.0 ehk Elektronküülik ehk Aur jne – kogu Tiskotown-asja vedur. Ise toodab "madalsageduslike helidega monotoonsest ja raskepärasest teknost kuni õhulisel pilvepiiril oleva lüürilise ja väga kõrgeid noote sisaldava elektroonikani".

Sander Mölder ehk Sander – kuulsa Kuressaare jazz-funk-bändi Cosmoskva tšello- ja klahvimees, suur tulevikulootus. Tema pala "Lahkumine", Tiskotowni viimaselt kogumikult, kannab endas ka arvestatavat pop-appiili.