“Double Night Time”

(Environ)


Alustuseks ja tausta avavalt võiks märkida, et Morgan Geist on kvaliteetses tantsumuusikas umbes sama tugev kiirgusallikas nagu Moodymann, François Kevor­kian või Skream. Mõnel avalduvad doosi saanuna kiirituse tagajärjed otseselt, teisel avalduvad kaudsemalt. New Yorgis elava Geisti tegevus ja mõju on, hoiataks, uue albumi saabumisega väljumas kontrolli alt. Selline seest soojaks tegev ja nahal külmavärinaid tekitav kiiritus on.


Vanasõna kohaselt on õnnestumistel ikka palju vanemaid (kuid läbikukkumised on orvud), nii võime ka 80nda­te italo-disco ja elektroonilisemat sorti boogie laineid löövas tagasitulekus süüdistada mitmeid tegelinskeid. Morgan Geist paistab selles seltskonnas aga kaugelt välja.


Esiteks on ta pikk mees, teiseks praktiliselt sama rida ajanud juba 15 aastat ja, mis peamine, teinud seda märksa paremini kui kõik ta kloonid. Ehk ainult Da­niel Wang on Geistiga püsivalt samas klassis sõitnud. Pole ime, et enamik Geisti kaasjuhtimisel toimiva plaadifirma Environ väljalaskeid on klassikud, nagu ka vanu disko- ja elektroonikapärleid koondav “Unclassics”-sari. Ja pole ka ime, et kõik tahavad järele ahvida.


Morgan Geist on tõeline puritaan ja intervjuude põhjal võiks arvata, et ka tõsine mees. See on värskendav vaheldus irooniast laetud ja alatasa vaimukusi pilduvate DJ- ja muusikuvennikeste maailmas, mis ikka tõsiselt ära tüüdanud. Ava ainult suvaline muusikaajakiri ja ega seda lugeda ei kannata. “Double Night Time” on ka tõsine plaat, kirjutatud isiklikest üleelamistest inspireerituna. Vokaalidel laulab kenasti ansamblist Junior Boys tuntud Jeremy Greenspan.


Ühesõnaga, nii sisu kui pakend on kõnealuse plaadi puhul värske, siiras ja küps. Just nimelt, rohkem tantsumuusikat täiskasvanutele sooviks saada. Ja Morgan Geist Eestisse tuua!
9