Ja Aropi „Kiki Miki” sikutab käesolevaga Eesti lugude valitsemise tippmargi nelja nädala peale.

Päris uusi tulijaid leiab populaarseima 40 seast ainult ühe. Elina Nechayeva „La Forza”, millega ta „Eesti laulul” võistleb. See on momendil ka kõige kõrgemal kohal asuv lugu nimetatud muusikakonkursilt, mis endiselt konkurentsis püsib. Miljardite „Pseudoprobleem” istub positsioonil 22, aga neile ütles hääletus laupäeval juba head aega. Suurest tele-show’st on tabelisse tagasi pürginud veel Stig Rästa „HOME”. Kõik need kolm lugu käisid esimeses poolfinaalis end näitamas ja peaksid mingisuguse tuule purjedesse saama.

Singlitabelis on tipp samuti stabiilne. Esimesed kolm lugu – Drake’i „God’s Plan”, Post Malone’i „rockstar”, The Chainsmokersi „Sick Boy” – kükitavad täpselt samas kohas kus möödunud korral.

Nende selja taga hõõruvad pealehakkavalt käsi The Weeknd ja Kendrick Lamar – tüüpide ühiselt esitatud „Pray For Me” Lamari kureeritud just ilmunud soundtrack-albumilt „Black Panther” on nädala kõrgeim uus tulija.

Järgmine uustulnuk on 19. kohal. Sealt leiame Bazzi ja tema pala „Mine”. Tegu on järjekordse sotsiaalmeediast hoo sisse saanud hitiga. Laulu sõnaderida „You so fuckin’ precious when you smile” kasutavad inimesed Snapchat Lense’is meemide valmistamiseks ja lükkavad siis vastava tekstiga videoid YouTube’i. Lugu ilmus möödunud aasta oktoobrikuus ja viraalsus on nüüdseks pala üle maailma tabelitesse puksinud.

Muide!

Kui vaadata kõrvale täpselt samadel alustel koostatud Läti edetabelit, siis Lätis on kaks populaarseimat lugu samad mis Eestis.

Albumite paremusjärjestuses on samamoodi sel nädalal vaikne. Väga suuri ümberjagamisi pole toimunud. Kohal 20 on uustulnukana Indoneesiast pärit räppar Rich Brian debüütalbumiga „Amen”, mis osutab sellele, millise innuga meie muusikapublik värsket hiphoppi vastu võtab.

Ja tabeli number üheks – ning ühtlasi nädala suurimaks uudiseks vahest – on kihutanud noormeister Justin Timberlake viienda stuudioalbumiga „Man of the Woods”. Albumit tutvustanud singlikesi võeti võrdlemisi leigelt vastu, aga suurem suutäis värsket Justinit on üsna isukalt läinud. Kõik ei ole veel kadunud, eeh!

Samas. Senised nädalad digitaalse muusika tarbimise edetabelitega on näidanud, et tabelisse sisse pääseda pole kõige keerulisem, aga sinna püsima jääda on juba suurem kunst. Terve rida plaate on ilmumisnädalal kõrgele lennanud, aga siis sama kiirelt listist kadunud. Kas Justinil jätkub rammu enda pildil hoidmiseks? Saab näha, nagu ütlevad olümpiakommentaatorid. Suurim konkurent järgmise nädala arvestuses esikohale on ilmselt Kendrick Lamari kureeritud „Black Pantheri” soundtrack, mis just reedel ilmus.

* Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodelt.