Ülistamisest päästab aga tegelase jätkuv elegants mitte teha seda, mida temalt oodatakse.

Kõiki enda lugusid hittideks ja uut plaati parimaks eestikeelseks albumiks nimetades peab olema hea annus eneseirooniat ja täppi tabavat naljasoont - kohalik lagi ei ole ju nii kõrgel, kui tundub, ja lae suletuse aktsepteerimine hüsteerilise naeru saatel on vist ainuõige lahendus. Tööd on tehtud tublisti, kohalik pop on peaaegu et päästetud ja kui midagi veel saadikutelt soovida, siis ootaks juba harjumuspärasest circle jerk'ist väljakargamist ja noodivõtmega ka eemalseisjatele vastu pead virutamist. Kuulates kõike tehtut, on see võimalik.

Seekord on Chalice Lindmees, munapidi maakamaras, kättpidi klaveriklahvidel ja tiivul taevas, iseennast eemalt nokkides. Fantaseeriv, lollitav ja alati ülevoolav, nii sõnades kui helides.

Lopsakusele enamasti kätt ette ei panda; öelda on palju ja sellega on peaaegu alati kiire, aga selguse huvides tahaks loobuda siin-seal tihendavast rammusast ballastist. Välja kooruks sõbralik ja soe, kohati kurblik, aga elav tervik.

Liigne on vist märkida, et avaras helipildis leidub kirevat kraami kogu maailma muusikast - räppi, rahvaviise, elektrot ja kupleesid, kõik vaba ja julge käega kokku segatud. Nurga taga kummitab küll teadmine, et hiphop-instrumentaalia piire lõhkuv maine võlgneb oma kuulsuse pigem tegijate rohkele vabale ajale vanade vinüülide seltsis kui kontseptuaalsele visioonile enneolematust muusikasulamist. Veidi pöörane taust on normiks ja selle sõnalise elavdamisega siinkohal hätta ei jääda. Chalice'i hääl veab näitlejameisterlikkusega kõik teemad välja temperatuuriga, mis liiga sügavale ei poe, ise artistlikult parajasse kaugusesse jäädes. Üle ja ümber ei saa võrdse kroonpea Vaiko Epliku vaimust, mis ka siinseid lugusid sõbralikul moel kaudselt külastab, nii seadetes kui häälevärinates. Rahvaviise aitab usutavalt elavdada Lenna Kuurmaa ja kabareeporno karikas läheb kindlalt loole "Epilaator", milles Rein Pakk kehastab aparaati, kelle parim sõber on loomulikult puts. Nii selles kui ka mitmes muus asjas on virkviineril lõppkokkuvõttes õigus. Chalice on jätkuvalt ­positiivne häälekandja, kelle märkusi tuleks elutervise huvides jälgida. 7