Need pole kindlad meloodiad, mis siit kummitama jäävad ja mida kaasa laulda. Pigem on see mingi meeleolu, millele on raske nime anda. Kurikuulsas Tumblri postituses rääkis Frank Ocean ka paljust muust. Piinavatest kahtlustest ja kahtlastest hingepiinadest. Rahutusest ja saladustevabast rahust. Kõik see on siin plaadil olemas. Eriti neis sõnades. Sõnades, milletaolisi ei kuule popmuusikas just väga tihti. Üle hulga aja lugesin ma plaadiraamatukese otsast otsani läbi. Ja tahtsin veel. See on siiralt intelligentne poeesia, kuhu on põimitud otsatult ümbernurga vihjeid ja argipäeva tumedamat poolt, mis annab märku hämmastavast elukogemusest ja teravapilgulisest vaatlusoskusest ning analüüsivõimest. Mesiste romansside varjus on täpselt tabatud tõeterad. Ja palju nukrailmelist suheterägastikku. Isiklikud läbielamised maskeeritakse osavalt kõrvaltvaataja positsiooni võtmisega. Sa ei pruugi alati lõpuni aru saada, millest ta nüüd täpselt laulab, aga nii peabki. Mõte uitab muusikas.

Vahest parim selleks on pea kümneminutine “Pyramids”, mis pärast minoorset ballaadialgust ja reivisünti lajatab pompoosse nelineljandikbiidi üle tantsupõranda. Klassikaline R&B lookirjutamine oma parimal moel (à la Stevie Wonder) on “Sweet Life”, “Super Rich Kids’is” vaatleb Frank Ocean koos Odd Future Earl Sweatshirtiga Beverly Hillsi võsukesi, aga ironiseerimise asemel tunneb ta neile hoopis kaasa: “The maids come around too much / Parents ain’t around enough / Too many rides in daddy’s Jaguar / Too many white lies & white lines”. “Bad Religion” võtab lihtsalt ja kenasti kokku Frank Oceani esimese armastuse “Taxi driver / Be my shrink for the hour / This unrequited love / To me it’s nothing but a one man cult / & cyanide in my styrofoam cup / I could never make him love me”. Ja kui kohati tundub produktsioon mu enda jaoks ehk liig magusa ja pehmena, siis tuleb appi “Monks” oma kosmosesüntide, kaootiliste trummibreikide ja lõdva vokaalistruktuuriga.

Väike parandus eelneva kaasalaulmisjutu juurde ka. Tuleb tõdeda, et “Forrest Gumpis” on potentsiaali rohkem kui küll. See meloodia jääb vabalt kummitama: “My fingertips & my lips / They burn from the cigarettes / Forrest Gump / You run my mind boy”. Hea on taas kuulda hinge ja peaga R&B-d. 8/10