Kirke Karja Quartet

Kui ühe Jazzkaare külalise Ambrose Akinmusire’i kontsert annab ettekujutuse sellest, mis hetkel Ameerika aktuaalses džässis toimub, siis on ­Kirke Karja muusika hea näide Eesti uuema džässi seisust – selles on laiahaardeline helilooming, detailsed struktuurid, mis on põimunud improvisatsioonidega. Ühesõnaga – põnev muusika.

Estonian Voices

Jazzkaar on kodupublikule hea võimalus taas kogeda selle Eestis ainulaadse vokaalansambli esinemist, mis on garanteeritult muusikaelamus kõigile. Kui keegi üritab kogu Jazzkaare kavast ainult ühe kontserdi kasuks otsustada, siis Estonian Voices on kindlasti sobiv valik.

Dominic Miller

Laiemale publikule on Dominic Miller juba aastakümneid tuntud kui laulja ja helilooja Stingi kitarrist. Mullu andis ECM välja Milleri instrumentaalplaadi. See on heakõlaline ja suurt ruumi tekitav muusika.

Laura Mvula

Mvula (pildil) laulud plaatidel on väga põnevalt produtseeritud, kõlab palju naturaalseid pille ja orkestraalseid seadeid kombinatsioonis elektrooniliste rütmidega. Kindlasti pakub põnevust juba lahendus, kuidas selline muusika kontserdil lavale tuuakse.