Tallinna Raekoja keldrigaleriis on kevade olulisim plastikanäitus. Nora Raba, 1970.-80.aastate juhtivaid modernistlikke metallikunstnikke oma maskuliinsete kolleegide keskel, on viimase kümnendi töötanud suhteliselt varjus. Seda huvitavam on näha kunstniku 65.sünnipäeva tähistaval ülevaatenäitusel uusi töid, tehtud käesoleval aastal. Elegants, tehniline vormikultuur ja vahetu reageerimine ajastu stiiliparameetritele läbib Raba loomingut juba alates esimestest rahvuslikest kohrutustehnikas seinaplaatidest tänaste utiilmaterjalist tehtud erksavärviliste sümboolsete objektideni a la eklektilised prantsuse uusrealistid. Raba esteetilises ja intellektuaalses platvormis näen ma laiemalt paralleeli selle 1960.aastate radikaalse liikumisega, mis Eestis erilisi järgijaid  ei oma. Pop, op, puhas minimalistlik vormiloome ja neopop annavad Raba puhul kõik rabavaid tulemusi. Kahju vaid, et näitusele ei leitud sobivamat ruumi! Näitus on lahti 6.aprillini.

Surnust ülesärganud ehk uuesti näitustegaleriiks muutunud Draakon Pikal tänaval eksponeerib Tartu maalija Sirje Protsini maale aastaist 2001-2003.  Protsini ebamäärase sõnumiga kompositsioonid aktiga jätkavad Tartu maalilise maali traditsioone tüüpilises  järelpallaslikus võtmes. Maneristlikku ja salongilikku koodi valdab Protsin igatahes hästi. Tema näitus “Kuhugi ära” kestab 30.märtsini.   

Kadriorus Deco galeriis on niiöelda temaatiline näitus. Multitalent Leonhard Lapin  teeb sel näitusel pressifotograafi debüüdi, näidates seeriat Dalai lama visiiidist Tallinna. Vanameistri väikene edevuselaat kui lubataks nii öelda … Varemgi Eestis esinenud Matti Kurki on nimekas soome maalija, kes püüab lahendada müstilise Kuldse Lille saladust. Soome buddistlik munk-kunstnik Nagashila maalib saatana ja jumala erinevaid avaldusi. Kõiki kunstnikke seob omavahel peale tutvuse ja õppejõu staatuse usk meditatsiooni ja erakordsete kohtumiste ilmutuslikku jõusse idamaiste õpetuste kaudu. Mõelge väljapaneku nimele. Näitus “Virgumine” kestab Tallinnas Deco galeriis 5.aprillini.