“Nice Try”

(Estonian Artist Agency)

Traditsiooniline hard-rock.


Nice Try on tagasivaates üpris kurva saatusega bänd, sest ajal, mil Vanemõe ja Metallisti karastusega Urmas Podnek USAst naasis, et siin oma punt kokku panna, olid Eesti Roki Kannatuste Aastad juba alanud. Ansambel hääbus mõned aastad hiljem, koos mitmete kaasaegsetega, jõudmata ära oodata Smilersi tulekuga alguse saanud uut tõusu. Mõõnaajastu oli vist globaalsemgi, sest Nice Try ehk lähima muusikalise analoogi, USA bluusipõhist hard rock’i viljelenud supergrupi Badlands saatus polnud kuigivõrd kergem.


Käesolev “Eesti Roki Antoloogia” sarjas ilmunud kompilatsioon sisaldab suurema osa bändi 90ndate alguses ilmunud kassettalbumite “Party, Party...” ja “Alive’n Nasty!” materjalist ja on tegelikult üsna aus ansambli tegevust kokkuvõttev dokument.


Küll aga võiks vaielda kogumiku koostajaga. Ideaalis oleks kogumiku asemel võinud ilmuda hoopis “Party, Party...” uuslindistus. Uuslindistus sellepärast, et too ansambli album on saundiliselt kaunikesti drum’n’bass, mis on kena selle hetkeni, kuni mõistad, et rokibändis on rütmigrupist olulisem kuulda, mida kitarrist ja laulja teevad. “Party, Party...”sellepärast, et “Alive’n Nasty!” materjal ei näita Nice Tryd just tugevamast küljest. Teiseks on koostaja rikkunud pidevuse printsiipi, paigutades kogumikule lugusid läbisegi eri perioodidest.


Minge plaadipoodi ja kuulake seal läbi kogumiku 4., 5. ja 6. lugu, mille järel peaks selge olema, kas see CD on teie jaoks. 6