Kyuss
Kahtlemata olulisim ansambel, milles Nick Oliveri seni kaasa löönud. Tänapäeva stoner-rock’i nurgakivi, legendaarne California kõrberoki-punt. Oliveri kuulus Kyussi algkoosseisu, mis juurutas kindlalt riff-roki psühhedeelset traditsiooni öö läbi kestnud nn genekapidudel (ingl k generator party).

Queens Of The Stone Age
Kyussi loogiline edasiarendus, kommertsedukas Queens Of The Stone Age koosnes pikka aega eelkõige tuumikduost Oliveri ja juba Kyussis tema kolleegiks olnud Josh Homme. Homme’i mahlakale ja omapärasele kitarrikäsitlusele oponeeris Oliveri energiline punk-pauer, tulemuseks ülišeff poprokk, milles võrdselt nii idu kui mune. Meeste kümnenditepikkune sõprus purunes ja muusikaline koostöö lakkas 2004. aastal, kui Homme vallandas Oliveri, tuues põhjuseks fännide mõnitamise ja kontrollimatu pralletamise. Hiljem on ta küll mõista andnud, et tegelik põhjus peitus hoopis kuulujuttudes, mille kohaselt Oliveri oma tüdruksõpra füüsiliselt ahistas. Oliveri ise on neid süüdistusi alati raevukalt tõrjunud.

The Dwarves
Väljaspool Mondo Generatorit kaalukuselt järgmine Oliveri osalusega projekt, lustlik šokipunk-bänd. The ­Dwarvesi ridades aeg-ajalt üles astudes kasutab staar pseudonüümi Rex Everything (mille hääldus tõlkes tähendab “lõhub kõik ära”).

The Desert Sessions

Mainimata ei saa jätta Oliveri korduvat osalust ka Josh Homme’i juhitavas raskestimääratletavas stuudioprojektis The Desert Sessions. Pilgeni põneva salvestustehnika, eksootiliste pillide (ja salvestusperioodil kuuldavasti ka hallutsinogeensete seentega) täidetud Rancho De La Lunas asetleidvate muusikaliste orgiate plaadistustes, kus kümnendi vältel kaasa löönud P. J. Harvey, Mark ­Lanegan, John McBane ja loendamatu hulk muid Palm Deserti muusikkonna suuremaid ja väiksemaid nimesid.

Mondo Generator

Kyussi ja QOTSA kõrvalprojektina alguse saanud ning nüüdseks Nick Oliveri saatebändiks kujunenud moodustisest on lisaks Kyussi, QOTSA ja Winnebago Deali liikmeile aegade jooksul läbi käinud näiteks ka Dave Grohl (Nirvana) ja Twiggy Ramirez (Nine Inch Nails, Marilyn Manson).

Soolo- ja külalisnumbrid

Nick Oliveri on ilma teinud ka akustilise sooloesinejana. Külalismuusikuna on ta figureerinud sellistes põnevates puntides nagu Motörhead, Turbonegro, Melissa Auf Der Mauri bänd, Eagles Of Death Metal, Masters Of Reality ja Mark Lanegan Band, kui mainida vaid mõnd.