“Dark Horse”

(Roadrunner)


Nickelbacki “How You Remind Me” oli kaheksa aastat tagasi peaaegu sama suur hitt kui Nirvana “Smells Like Teen Spirit” dekaad varem, ainult et ilma igasuguse märgilise tähenduseta. Kriitikute peksupoisiks olemine pole ansamblit seganud miljonitesse kodudesse plaate müümast ning kuulates käesolevat albumit, mis silmanähtava pingutuseta jätkab juba fenomenaal­set edulugu, pole raske mõista, miks – kui “Dark Horse” esindabki halba maitset, siis palun mulle üks ports veel.


Bändi kuuendal kauamängival asetub kõik omale kohale ja eelnevad albumid mõjuvad nüüd juba harjutustöödena. Eraldi äramärkimist väärib stuudiotöö, samuti pole Nickelback muusikaliselt nii mitmekihiline kunagi olnudki. Kui üldse millegi kallal norida, siis on selleks ansambli n-ö raadiosõbralikud lood, mis üldiselt balansseerivadki magusat imalast lahutaval peenel piirjoonel, ainult et kui “If Today Was Your Last Day” pääseb puhaste paberitega, siis lugudel nagu “Never Gonna Be Alone” ja “I’d Come For You” on sellega tõsiseid raskusi ning “Gotta Be Somebody” on lihtsalt läila.


Märgilist tähendust võiks aga otsida hoopis sellest, et grunge tuhast võrsunud superstaar on oma arenguspiraalis (ja üht omaaegset tippprodutsenti abiks võttes) jõudnud hair metal’i taaselustamiseni. Kõik see – lennukad rifid, nõelavad kitarrisoolod ning tekstid elu põhiväärtustest, nagu õlle libistamine ja D-suuruses tissid – kõlab, nagu poleks kakskümmend aastat üldse möödunud.
7