Jalgpallistaar Andres Oper (28) täiendab Keskerakonna ridu.

Seeläbi saab Taanis, Venemaal ja Hollandis mänginud Eesti vutikoondise aegade kõvim väravakütt endale jälle ühe uue meeskonna. Pole midagi öelda. Operi värske mansa mängib viimasel ajal päris ühtselt, omab kogenud treenerist tugevat liidrit, on väljakujunenud mängujoonisega. Hiljuti sõlmis lepingu nn farmitiimiga, et endale veelgi rohkem mängupunkte teenida.

"Poliitikas on saanud kollase kaardi näitamine kahjuks normiks, aga erinevalt jalgpallist ei järgne sellele punast," ütleb Oper. Uue tiimi vastasmängijad kaebavad lisaks veel, et ka väravad on väljakul ebavõrdse suurusega.

Luurajad sotside arvutivõrgus

Mitte üksnes Eestis ei juhtu valimiste eel imelikke asju. Rootsi 17. septembri parlamendivalimiste tulipunkti on tõusnud nuhkimisskandaal. Parempoolse Rahvapartei noorteorganisatsiooni pressiesindaja Per Jodenius hankis ligipääsu võimul olevate sotside sisevõrgule, sealsetele tundlikele dokumentidele ja kampaaniainfole. Nüüd uurib asja politsei.

Sotside võrgu salasõna jõudis Rahvaparteist ka õhtulehe Expressen poliitikareporteri Niklas Svenssoni käsutusse, kirjutavad suured päevalehed Dagens Nyheter ja Svenska Dagbladet. Svensson tunnistas alles nüüd ajalehe peatoimetajale, et on korduvalt sotside intraneti sisu uurinud. Ajakirjanik on praeguseks töölt kõrvaldatud.

Rootsi peaminister Göran Persson teatas, et on juhtunust šokeeritud.

Tulevane keiser

Jaapani keiser Akihito sai kolmapäeval kauaoodatud pojapoja, kellest võib saada riigi tulevane valitseja.

Poisi ema on printsess Kiko, kelle abikaasa prints Akishino on praeguse keisri keskmine poeg. Enne keisripere uut liiget on Jaapani troonijärjekorras siiski veel kaks pretendenti: tema isa prints Akishino ja praegune kroonprints Naruhito. Väikemees kaalus sündides 2,5 kilo.

Londiga palli püüdmas

Tais toimub 4.-10. septembrini traditsiooniline poloturniir, kus ei mängi mitte hobuse-, vaid elevandiratsanikud. Võistlustest võtab osa üle 20 elevandi.