Orlani on läbi kogu tema loomingu huvitanud naise identiteet ning selle uurimiseks, loomiseks, lõhkumiseks, taasloomiseks on ta kasutanud oma keha. Orlan on multimeediakunstnik: ta omandas tuntuse performance'i-kunstnikuna, kuid samavõrd oluline kui tegevus on olnud ka selle jäädvustamine, fotodokumentatsioon, mis on omandanud iseseisva fotokunsti väärtuse.

Orlan sai laiemalt tuntuks 1980ndatel ja 1990ndatel, eelkõige 1990ndate performance'ide - ilukirurgia operatsioonidega, mille käigus ta laskis ennast reaalselt opereerida. Ilukirurgia ehk St Orlani reinkarnatsiooni seeriale eelnes ligi kakskümmend aastat kestnud barokiseeria, milles kunstnik defineeris ennast (aga ka naist laiemalt) kunstiajaloo, eelkõige XVII sajandi barokikunsti kaudu. 1990ndate lõpust kuni tänaseni on ta tegelnud identiteediotsingutega traditsionaalsete kultuuride väärtuskriteeriumide kaudu: tal on valminud digitrükis "Enda hübridiseeringu (Self-hybridization)" seeriad: prekolumbialased, aafriklased, Ameerika indiaanlased. Pooleli on asiaate ja hiina visuaalseid väärtusi enda kaudu dekonstrueeriv sari.

Kunstihoone näitusele tuleb umbes 40 tööd, alustades barokisarjast, peatudes ilukirurgial ja keskendudes endahübridiseeringule, vahepeatusena on esitatud ka valik Orlani lavastatud filmiplakatitest. Näitus valmib koostöös kunstniku Pariisi galeriiga - Michel Reini galeriiga, osa töid on laenatud ka Prantsuse Rahvuslikust Kunstifondist (FNAC) ja Caenis asuvast Normandia kunstifondi kogust (Frac Basse-Normandie).

Orlani näituse idee sai alguse juba 2004. aastal, kui kuraator Reet Varblane valmistas ette näitust vanadusest, vanainimestest, aga ka laiemalt vanusest. Sellele näitusele Orlani tööd küll ei saadud, kuid isiknäituse mõte hakkas idanema. Kindlama kuju võttis see möödunud aastal, kui Orlanil toimus seni suurim retrospektiiv tema kodulinna St Etienne'i nüüdiskunsti muuseumis. Just selle näituse üks kuraator oli Eugenio Viola.

Tallinna näituse avamisele on lubanud tulla ka galerist Michel Rein ning St Etienne'i muuseumi kuraator Lorand Hegyi, ungari päritolu kuraator, kes on töötanud Viini Ludwig-Museumi direktorina ja loonud Napoli tänapäeva kunsti keskuse.