Ehkki USA presidendi George Bushi visiit oli Eestist vaadates oluline sündmus, keskendusid maailma suured meediakanalid teisipäeval hoopis Rooma paavsti Benedict XVI külaskäigule Türki. Ilmne põhjus paavsti visiiti ümbritsev vastuoluline aura, mille tekitas üks katoliku kiriku pea septembrikuise kõne lause islami kohta. Paavst osundas Bütsantsi keisrit, kes pidas islamiusku vägivaldseks. Paavsti saabumine moslemiusulisse, ehkki riigikorralduselt ilmalikku Türgisse tõi kaasa tuhandete osavõtjatega meeleavaldusi.

Paavsti 1. detsembrini kestev Türgi-reis hõlmab kohtumisi riigitegelastega, apostlik-õigeusu kiriku patriarhi Bartolomeosega ja kuulsa Hagia Sophia kiriku külastust, mis algul oli kristlik kirik, seejärel mošee ja nüüd muuseum.

Vaene miljardär

Eesti jõukaimate edetabeli püsitegelane Merko Grupi suuromanik Toomas Annus räägib EPLi usutluses, et tal ei ole mingit rikkust.

"Ma pole elus sellist raha näinud, mis mulle rikkuseks kirjutatakse. Kui müüks oma osaluse kunagi maha, saaks selle raha, aga kui ei müü, siis ei saa. Ja nii on jabur mind kusagile TOP-i panna," ütleb Annus.

"Kui tuleb majanduslangus, on mu varandus homme võibolla null. Mul pole midagi olnud ja pole ka millestki ilma jääda. Olen tavaline firma aktsionär, nagu teisedki - tulen hommikul tööle, lähen õhtul koju."

Äripäeva tänavuses rikaste edetabelis on Toomas Annuse varanduse koguväärtuseks hinnatud 2,23 miljardit krooni.

Suursilmad

India ookeanis asuval Madagaskari saarel on avastatud kolm senitundmatut liiki leemureid (pildil) - ahvisarnaseid olendeid, keda evolutsiooniliselt peetakse ahvidest vanemateks ja nende eellasteks.

Leemurid elavad üksnes Madagaskaril ja mõnel väikesel lähisaarel. Nad söövad putukaid ja puuvilju ning tegutsevad peamiselt öösiti, kui džungel on täis nende häälitsusi.

Looduslehekülje www.wildmadagascar.org andmetel töötasid teadlased uute liikide leidmiseks välitingimustes 14 kuud, aga tõenduse nende olemasolust andis siiski geneetiline analüüs. "Värsked" liigid on ühed väiksemad teadaolevatest leemuritest. Üldse on leitud neid 15 liiki, kellest mõned on väga haruldased ja kuuluvad väljasuremisohus loomade nimistusse.