... hommikune ärataja?

The Changesi “When I Wake”. Vahepeal oli mul periood, kus ma ärkasin alati viimasel hetkel ja tööle tuli kõndida täiesti tohutute sammudega, ja siis selline otsene äratuskellaga laul oli väga heaks motivaatoriks.

... mille sa just oled avastanud?

Bumboksi “Vahteram.” Ise pean avastama tavaliselt vene muusikat, sest keegi seda meil Eestis ei promo ega soovita mulle. Viimane avastus ongi Bumboks, need, kes tunnevad 5nizzat, vot Bumboks on nagu tema väikevend. Temast on üritatud Venemaal nüüd Justin Timberlake välja imetada, aga mulle meeldivad pigem tema reggae-asjad.

... on parim peolugu?

Kings of Convinience’i “I’d Rather Dance”. Kuna minu pidu pole tümm, vaid tatsamine, siis see lugu ongi olnud äärmiselt oluline tatsama panevate seast. Ja hea on, kui peolaul pole pretensioonika sõnumiga väsitatud. Ja mulle meeldivad väga tantsivad mehed, ehk siis eriti tore, kui ühed mehed laulavad sellest, et tahaks tantsida, mitte nuudleid kõrvadele riputada.

... duši all kaasalaulmiseks?

Bonny Tyleri “It’s A Heartache”. Vannitoakajas ja karaokes tekitab mu sisekuulmine täiesti sellise tunde, et ma olen Cher või Bonny Tyler. Vannitoas heartachides laulan ma tavaliselt sõna heart asemel kõikvõimalike teisi sõnu. A la “it’s a toothache, it’s a dogache, it’s a fakeache”. Kuid üldiselt püüan vannitoas mitte laulda, sest kord rikuti mu kontsert ära naabrite poolt vee peale tõmbamisega ja see tekitas väga alandatud tunde.

... mis toob pisara palgele?

Magnetic Fieldsi “All The Umbrellas in London”. See muusikaga nutuvärk tuleb raskemini kui filmidega ja ma olen kuulnud, et naised sellise asja puhul tajuvad rohkem sõnu ja mehed hakkavad rohkem viisi peale tönnima. Kümme aastat tagasi oli mul eraldi playlist: sad songs (nutmise edition, kui maailm sinust aru ei saa). Aga nüüd eriti kurbadest lauludest meenus hoopis midagi uuemat.

… uinutaja?

Urmas Sisaski “Kassiopeia”. Väga-väga-väga-väga ilus pala klaverile. Õppisin klaveritunnis seda ja kui kodus pidin harjutama, siis jäin alati magama. Urmas Sisask oli muide seda kirjutades 14 ja samas vanuses ma seda mängides ka magama jäin. Ja samal aastal mind ka muusikakoolist välja visati ja ma liitusin oma esimese puberteet-punk-bändiga. Ehk siis uinutavad lood võivad olla väga elumuutliku võimega. Ma kardan, et “Kassiopeiat” pole ühelgi plaadil, aga youtube’is oli täiesti olemas

... mida kõik võiksid kuulata? 

Regina “Katso Maisemaa“. Regina meeldib mulle väga ja mul on pidevalt tunne, et tal on potentsiaali olla tohutult kuulsam. Ma nägin/kuulsin teda Polymeris kaks aastat tagasi, lava ees oli à la 35 inimest, aga mul oli tunne, nagu ma oleks eriti tähtsa popstaari kontserdil, ja kõik lood hakkasid kohe kummitama, kuigi soome keel kõlab mu jaoks nagu seosetu koko-moko-keel. Igatahes tahaks minna ühele korralikule Regina kontserdile ja kohtuda ülejäänud fännidega ning fännata korralikult.

... mis kellelegi teisele ei meeldi? 

N’Synci “Girlfriend”. Inimene ilma muusikamaitseliste luukeredeta on nagu kodu ilma ema kingitud vaibata.

... mis sobiks su matustele? 

Madonna “Lucky Star”. Sinna juurde tahaks ma ka slideshow’d oma värvikaimatest tegemistest. Pluss meeldib ka mõte sellest, et selle loo väljastamise daatum klapib mu sünnipäevaga viljastamise daatumi poolest.

Millist lugu sa vihkad / ei salli? 

Tunne, et seda ei tohi tunnistada, aga – Chalice’i “Minu Inimesed”. Mul on kuidagi häbi seda öelda, aga üks mu hea sõber ükskord lasi mulle Chaliisi “Inimesed”, kui see alles ilmus. Ja ütles, et vot nüüd see ongi eepos isikule vms. Ja ma polnud nõus ja olin sunnitud kuulama seda veel tuhat korda. Ja no ei ole ja ei meeldi ja ei taha ja vastik on. Vabandust. Just see laul.