Oma uhiuue Eesti külastuse eel reedab enda muusikamaitset staarakordionist Kimmo ­Pohjonen (pildil keskel).

Milline lugu on parim … 

… hommikune ärataja?

Arvo Pärdi “Alina”. Perfektne pühapäevahommikune muusika, kui ei soovi mitte mingisugust muusikat kuulata. 

… kaasa vilistamiseks?

Rimsky-Korsakovi “Kimalase lend”. Me oleme üsna kiired vilistajad. Või siis The Beatles ja “Revolution 9”, sobib hästi pärast pingelist mõttetööd. Tegelikult oli meil isegi idee teha plaat “KTU vilistab klassikat”. 

… kui riietud, et välja minna?

Hasil Adkinsi lugu “We Got a Date”. Ideaalne lugu esimese kohtingu tarvis. Kui sa oled Rappija Jack. Kohe loo “Careful with That Axe, Eugene” kõrval.

… mille sa just avastanud oled?

David Weinsteini album “Perfume”. Briljantne elektroonikaplaat aastast 1998, plaadifirma Avant alt. Täiesti teistsugune helide maailmas.

 … mis sobiks su matustele?

Mis tahes muusika, mille on kirjutanud Villu Tamme. Tema päästis Eestimaa. Või siis Monthy Pythoni “Always Look on the Bright Side of Life”.

… mis kellelegi teisele ei meeldi?

Soome hümn. Või Creami “Toad” – 16minutiline live-versioon. 

… album, mida kõik peaksid kuulama?

Shaggsi “Philosophy of the World”. Tõenäoliselt kõigi aegade parim plaat. “Parem kui biitlid, tänaseni!” nagu ütles Frank Zappa.

… oh-mul-on-sellega-nii-lahedad-mälestused?

Peeter Paani “Never Never Land”. 

Või siis kogumikplaat “Põhja-Ameerika konnade hääled”. Olge ettevaatlik bufo alvarius’e silmade psühhedeelsete mõjudega, samuti flashback’idega…

Millist lugu sa vihkad?

Ükskõik mis lugu ma laulan hommikul kell neli, pärast ööpikkust joomist, kui olen totaalselt kännuämblikustunud, pea peldikupotis ja kohe-kohe sisikonda välja oksendamas.