Iti Laura (minu tütar) “Nõudlik laul”, aga seda ei ole veel plaadistatud, seega täna on see Slipknoti “Psychosocial”. Igas mõttes ärataja. Slipknot on ennast minu jaoks parandanud iga plaadiga.


Autos sõites on see alati oodatud lugu minu nüvi’st. Eriti just hommikuti.


... mille sa just oled avastanud?



Vähe on lugusid ja veel vähem plaate, mida viitsid kuulata rohkem kui veerand korda. Lihtsalt infi tuleb liiga palju peale. Cavalera vennakeste leppimine on teinud sellise tulemuse. Ei ole midagi revolutsioonilist, aga eriti hea Sepultura reinkarnatsioon. Cavalera Conspiracy “Bloodbrawl”.


Tegelt enamik CC plaadist “Inflicted”.


...on parim peolugu?



See on kõige lihtsam. Muidugi Stereo MC “Connected”. Kõigepealt käib nõks kogu kerest läbi ja siis hakkab kogu süsteem surisema ja sõltumata olukorrast hakkab vähemalt alakeha tantsima.


Järgmised variandid on House Of Paini “Jump Around”, Prodigy “No Good Start The Dance” ja EMFi “Unbelieveable”.



... duši all kaasalaulmiseks?



Ilmselt on nii, et mehed laulavad duši all minoorseid lugusid ja-ja naised mažoorseid. Las minu kunagise õppejõu Kolga järgijad analüüsivad seda teemat. Minu jaoks on see lugu Kino “Spokoinaja notš”, mida ma vähemalt kaks korda olen duši all vilistanud.


... mis toob pisara palgele?



Ma olen juurtega maa küljes kinni. Iga kord, kui olen hakanud autos kaasa laulma Ultima Thule ja Silvi Vraidi üürikese koostöö jooksul salvestatud lugu “Muld”, on see lõppenud liiklusohtlikult.


“Koit” on poisike selle kõrval.


... uinutaja?



Võiks olla näiteks üks Giant Leapi lugu “The Way You Dream”, aga tegelikult on selleks Jan Garbareki ja Hilliard Ensemble’i poolt Šveitsi mägikirikus salvestatud “Officium”. Elades suure osa oma elust Tallinna vanalinnas, kõlas see suvel lahtise aknaga kuulates eriti keskkonda sobivalt uinutavalt. Ja sama pull on Vangelise “The City” nimelise plaadiga.


... mida kõik võiksid kuulata?



Kurat, neid on palju: head eesti muusikat Zorg, B.D.Ö, Toe Tag, NBS, Köök, Pedigree, Def Räädu, Vanilla Ninja, Ultima Thule, Kalm, Radar, Rock Hotell, Pastacas... aga mujalt maailmast on selleks täna näiteks Manchesteri bänd ­Audioweb, kelle singel “Into My World” üllatab mind alates aastast 1996.



... mis kellelegi teisele ei meeldi?



Minu naine pritsis minu poistebändide lembuse kohta ainult tuld ja tõrva ning küllap tal on omast otsast õigus, aga Scooteri “Fire” pihta avatakse tuli ilmselt igast nurgast.


... mis sobiks su matustele?



Ilmselt kirjutan ma selle kunagi kauges tulevikus ise, aga seniks Fleetwood Maci “Albatross”, mis on ilmselt olnud Tõnu Aarele mingilgi kujul inspiratsiooniks “Igatsuse” valmimisel. Geniaalsed lood mõlemad. Ja mitte ainult selleks puhuks. Ka Nõgisto ja Steinfeldti “Punkt, kus pendel peatub” sobib nimistusse.



millist lugu sa vihkad/ei salli?



Nii-nii. Siia alla läheb enamik Eurovisiooni toodangut. Kakk kuubis, eriti kui seda pakuvad humoristlikud Balkanimaad. Aga personifitseerides saab jackpoti Boney M. Valige mis lugu tahes.


Ja tulles tänapäeva, siis i gatsorti skissorsisterstüüpipedepopp on väga väsitav.