Milline lugu ...

... on parim hommikune ärataja?

Ian Browni “Stellify”. Või ükskõik mis teine lugu tema viimase, “My Way” plaadi pealt.

... on parim, mille sa just oled avastanud?

No äsja leidis ju aset “Eesti laul” ja sealt oli ikka mitu tükki noppida. Minu lemmikud olid Lenna “Rapunzel”, Groundhog Day “Teiste seest kõigile” ja endalegi ootamatult Tiiu Kiige “The One and Only – Love” sealne kontsertesitus. Selle afääri väliselt aga Antonina “Pakike” – ilus, südamlik ja äärmiselt meeldejääv, kusjuures vähemalt minu meelest igasuguseid moekaid popšnitte vältides.

... meenutab sulle sinu esimest kontserdikäiku?

Alla Pugatšova “Aisberg”. Kaheksakümnendate keskpaik, isaga Linnahallis, Agu Pildi lehvivad kostüümid… ja laul Kesktelevisioonist tuttav.

... on parim peolugu?

Scissor Sistersi “She’s My Man”. Mäletan, kuidas paari aasta eest nokastanud kohalviibijate hämmelduseks ja lõbustuseks kahe rootsi pensionieelikust daamiga teel Stockholmist Tallinna laeva diskoteegi Aluminium tühjal tantsupõrandal sügavas öös selle järgi tantsu vihtusin nagu arust ära.

...mis toob pisara palgele?

Inese “Ükskord”. Mul oli rõõm teda hiljuti ajakirja Mood kaaneloo tarvis pildistada ja eks ma siis vudisin kohe järgmisel päeval poodi ja ostsin selle uue plaadi. Siiamaani ei suuda paremate palade kuulamist kuidagi lõpetada.

… muutis sinu arusaamu muusikast?

No see on kõige kahtlasem küsimus. Olin vist 7–8aastane, kui suvel Elvas “linnavanaema” juures olles teismeeas täditütardega lintmakki kuulasin, ja mäletan, kuidas Anne Veski “Veel” mind lummas, nii sõnade, meloodia kui esituse poolest. Ma arvan, et siis saigi lastemuusika diskursusest suurte inimeste muusikasse astutud. Ilmselt pärineb sellest ajast ka minu armastus sarmikate naishäälte ja minoorse helikeele vastu.

... on parim, mida kõik võiksid kuulata?

Uno Loobi kuulsaks lauldud “Mis värvi on armastus”. Võimas muusika ja sõnum. Ja kõik ju kuulavadki.

... on parim, mis kellelegi teisele ei meeldi?

Vähemalt minu tuttavatele pole võimalik selgeks teha, et Estini “Esimene lumi” on äge lugu.

... on sinu vihkamise osaliseks saanud?

Minu uus mittelemmiklaul on Mimicry “New” – tuim ja negatiivsust õhkav.

...on parim, mis sobiks su matustele?

Ian Browni “Always Remember Me”.