... hommikune ärataja?

Parim hommikune ärataja on vana hea linnulaul. Pole oluline, millise. Ega ma suurem asi linnumääraja polegi. Näiteks kägu on päris mõnus. 

... mille sa just oled avastanud?

The Brothers Johnsoni “Strawberry Letter 23” – 1978. aasta plaadilt. Selle kaasakiskuva soul-gruuvi puhul võlub ootamatu progressiiv-pateetiline kitarri vahemäng kesk funk’i. 

... on parim peolugu? 

Duran Durani “Wild Boys”. Tegelikult on mul lemmikumaid peolugusid, aga olen näinud, kui metsikult see pala poiskadele mõjub. Üks mu kallis akadeemiline sõber muundub seda lugu kuuldes tolmuimejat lennutavaks džunglipoisiks. Järgmisel hetkel on tantsupõrand täis trussikuis gruuvivaid Aadamaid.

... duši all kaasalaulmiseks?

Kuna mulle meeldib kaua duši all aega veeta, siis mõni pikem lauluviis. Tavaliselt on selleks Genesise “Supper’s Ready”, “The Battle of Epping Forest” või “The Cinema Show”. 

... mis toob pisara palgele?

The Smithsi “I Know It’s Over” on selline neli minutit, mille saatel ma kunagi arvuti klaviatuuri täis nutsin, nii et see enam ei funktsioneerinud. Praegu kuulates on üks põsk niiske, teine muigvel. 

… uinutaja?

Talk Talki album “Laughing Stock”. Sellel albumil on rahustav, samal ajal kurblik mõju, mis une asemel võib uinutada teps mõttesoppidesse. 

... mida kõik võiksid kuulata?

Kõik võiksid kuulata Van Der Graaf Generatori “A Plague of Lighthouse Keepersit” 1971. aasta albumilt “Pawn Hearts”. 

... mis kellelegi teisele ei meeldi?

 Ei tea vist kedagi, kes naudiks lugusid King Crimsoni albumitelt “Beat” või “Three of a Perfect Pair”. Jube vastik, aga kuradi lahe! Proovige näiteks “Sartori in Tangier” või “Dig Me”. 

... mis sobiks su matustele?

Matustele paluksin esinema oma endise bändi, folkpunkässad Ülased (www.myspace.com/ylased). Tahaksin, et nad mängiksid ka neid lugusid, milles ise veel kaasa lõin. Enne, kui nad mind välja viskasid. 

Millist lugu sa vihkad?

Jube loll lugu on minu meelest Mungo Jerry “In the ­Summertime”. Hüppas millegipärast esimesena pähe. Eks rõlgusi ole veel, aga miks seks leheveerge raisata?

* Ühtlasi esineb Marteni ansambel Leegitsev Sidrun kogumiku “Kohalik ja Kohatu 3” Tallinna esitluskontserdil neljapäeval, 14. jaanuaril Tallinnas klubis Korter.