Meshugahh`i “Future Breed Machine” albumilt “Destroy Erase Improve”. Sest see võib su tõesti üles äratada. Tegelikult, kui ma nüüd järele mõtlen, siis on selles loos kitarriosa, mis kõlab pisut äratuskella moodi.

…on parim duši all kaasa laulmiseks?

Ma ei käi duši all.

…toob pisara palgele?

Wilco “Via Chicago” live-albumilt “Kicking Television”. Sest see lihtsalt toob. Suurepärased sõnad suurepärasele tagasihoidlikule viisile, ja mis nad selle lauluga teevad, struktuuri mõttes, on lihtsalt imeline. Ma ei oska seda rohkem seletada, sest see rikuks laulu ära. Päriselt. Te peaksite seda lihtsalt kuulama.

Kui nutmine on nagu duši all käimine, siis võib-olla vastan sellega ka eelmisele küsimusele.

…on parim, mille sa just oled avastanud?

Parim bänd, mille viimati avastasin neid laivis nähes, on Todd. Ma kohtusin nendega pärast esinemist ja sain nende viimase albumi “Big Ripper”, ja sellest hetkest alates olen seda kuulanud. Nad on toredad kutid. Nende kitarrist mängib kitarril, mida tahan endalegi, kui suureks kasvan.

…on parim, mis sobiks su matustele?

Mul on täiesti ükskõik…

Võib-olla The Wipersi “Better off Dead”?

Kyuss´i lool “El Rodeo” albumilt “…And the Circus Leaves Town” on avarifil tore biit, sobiks kirstu sisse- või väljakandmise taustaks…

Ok! Kyuss siis, kui mu kirst sisse kantakse, Wipers, kui mu kirst välja kantakse. Neid võib järjest mängida ja missa või mille iganes ära jätta. Sisenemine, ümberpöörd, väljumine. Aitäh.

…on parim, mis kellelegi teisele ei meeldi?

Dr. Dre ja Eminemi “Forgot About Dre” Dr. Dre albumilt”2001”. Mind sütitab nende sõnadevool.

Samuti on suurepärane lugu Eminemi “Kim” “Marshall Mathers’i” LP-lt. Minu meelest on see tõeliselt ilus, kuigi loo vaib on haige ja ekstreemselt agressiivne. See on hard­core.

…on parim, mida kõik võiksid kuulata?

The Wipersi “Youth of America” albumilt “Youth of America”. Aga mitte kõik ei peaks seda kuulama. Osa inimesi pole selle kuulamist äragi teeninud, aga see on kuradi hea lugu. See on teine lugu nende 1981. aastal ilmunud teiselt albumilt ja kestab pisut üle kümne minuti.

Sama lugu on Sonic Youthi looga “Diamond Sea” nende 1995. aasta albumilt “Washing Machine”. Kestab peaaegu 20 minutit. Tõeliselt jumalik laul.

…oh-mul-on-selle-looga-nii-lahedad-mälestused?

Lou Reedi “Metal Machine Music’u” taustal sõin ma esimest korda seeni. Raske unustada. Võib kuulda rohkem, kui endale ette kujutad.

Millist lugu sa vihkad?

Ma üritan halba muusikat pigem ignoreerida kui vihata.

Aga ma pean ütlema, et loodan salamisi kunagi olla Nickelbacki soojendaja, et ma saaksin hiilida odaga nende backstage’i. Või leegiheitjaga. Või äkki ma peaksin hoopis kohe lavale minema, samal ajal kui nad esinevad! Kas see ei oleks äge?! Ma olen kindel, et kõik juubeldaksid ja ärkaksid üles sellest tuimusest, kuhu nad on lõksu jäänud sellest päevast alates, kui see bänd sai valitsuselt loa hüpnotiseerida lääne ühiskond, panna ta ainult “jah” ütlema, sööma rasvast paska ja ostma asju.