Ühtlasi kuulab Tom muusikat. Sellist.

Milline lugu…

…on parim hommikune ärataja?

Visitorsi “Joyo Can You Hear (part 2)”. Sellel lool on just selline arenev ja jõuline rütm, mis tekitab isu minna sörkjooksu tegema ja õhupoksima, nagu Sylvester Stallone filmis “Rocky”. Kui sinna lisada veidrad laulusõnad, mis räägivad automatiseeritud mehest, on see lihtsalt täiuslik sürreaalne kirss tordil.

…on parim, mille just avastasid?

George Michaeli “True Faith”, New Orderi kaver, 2011. aasta heategevussingel. Nii veider, nii esteetiliselt kui “kultuuriliselt positsioonilt”.

…võiks kõlada sinu matustel?

Chici “I Want Your Love”. Parimad matused on ühtlasi peod. Balansseerib täiuslikult tantsitavuse, kurbuse ja igatsuse vahel.

...on parim, mis kellelegi teisele ei meeldi?

Tortoise’i “Djed”. Ma lasin seda kord öösel tuuribussis ja kõik vihkasid seda, pidades seda igavaks 90ndate postrokiks. Mulle tõeliselt meeldivad need mürakihid ja see, kuidas loo erinevad osad teineteiseks üle lähevad.

…on parim, mida kõik peaksid kuulma?

50 Centipede’i “Early Man”. Avaldamata. See on mu sõbra bänd ja minu arust on nad fantastilised!

…”oh-mul-on-selle-looga-nii-lahedad -mälestused”?

Bruce Springsteeni “Dancing In The Dark”. Seda lugu kuuldes tuleb mulle alati meelde, kuidas ma tantsisin selle järgi Saksamaal, ühes pööningukorteris. Mu teine bänd Cleckhuddersfax ja sõprade bänd Beards olid just andnud suurepärase laivi ja kõik olid õnnelikud. See õhtu kinnitas mulle, et mis tahes kultuurilise tegevuse juures on kõige tähtsam tahe midagi korda saata, või nagu The Boss seda ütleks: “Sa ei saa teha tuld ilma sädemeta.”

Millist lugu sa vihkad?

Coldplay “Viva La Vida”. Ma vihkan Coldplayd. Nende kirjeldamiseks sobib kasutada sõnu nagu igav, passiivne, steriilne ja mittesolvav. Mul pole aimugi, kes nende plaate ostavad. Ilmselt on need inimesed, kes on nii lamedad ja konformistlikud, et majad lihtsalt neelavad nad.

* festival Schilling toimub 2. juulil Kilingi-Nõmme laululaval. Vaata ka schilling.ee/2011/