ITAALIA FILM

Kuigi tean saapamaa elust ja kultuurist suhteliselt vähe, on mind pikalt paelunud Itaalia kino. Seda vaadates avastan taas, et ilmselt olen lootusetu romantik. Vahetu ja emotsionaalne keskkond kinolinal mõjub põhjamaa inimesele tervendavalt. Kinofännid on kindlasti juba ära vaadanud Sorrentino „La grande bellezza“. Soovitan tuhnida tema vanemates töödes, või siis vaadata võrdlemisi värsket sarja „The Young Pope“ Jude Law’ga peaosas. Commedia all’italiana ei jäta kunagi külmaks.

ELULOOD

Kui argipäev muutub halliks, siis soodsaim meelelahutus on n-ö elada kellegi teise elu. Elulooraamat annab selleks hõlpsaimad võimalused. Julgen öelda, et kui tahad oma ametit paremini tundma õppida, siis ära tuhni õpikus, loe biograafiaid! Tore on enesele meenutada, et ka sinu heerosed põevad sageli täpselt samu probleeme mis sina ise. Mitte midagi ei juhtu siin ilmas esimest korda.

LIIKUMINE

On ütlemata hää tunne, kui tajud, et oled mingisuguses liikumises. On see siis suuremas plaanis teel olemine või lihtsalt puhtfüüsiline liikumine. Isegi sihitu uitamine on vahel meeldivam kui paigalseis.